Manisa gençliğine büyük hizmet edecek olan “tarihi proje” gerçekleşmiyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan 4.5 milyon liraya mal olacak olan gençlik merkezi+futbol sahası projesine Celal Bayar Üniversitesi’nin onay vermediği ortaya çıktı.

SAHAYI VERMİYORLAR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, yer gösterildiği anda çalışmaları başlayacak olan büyük projeyle ilgili hem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın hem de Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli ile görüştü. Özmekik, mevcut 8 Eylül Stadı ile CBÜ Futbol Sahası’nın bulunduğu alana bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini ve böylesi bir yatırımın Manisa gençliğe büyük katkı yapacağı hususunda aylar süren bir çalışma başlattı. Ancak İsmail Aydın’ın onayını alan Özmekik, CBÜ Rektörü Pakdemirli’nin onayını alamadı. Dolayısıyla 4.5 milyon liralık yatırım da 2013 yılı yatırım programından çıkarıldı.

“ÜZÜM YEMEK İSTİYORUZ”

Konuyu doğrulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, böylesine dev bir tesisin hem CBÜ’ye hem ASKF’ye hem de Manisa gençliğine fayda sağlayacağını belirterek, amaçlarının üzüm yemek olduğunu söyledi. Manisa’ya kalıcı bir tesis kazandırmak istediklerini altını çizen Özmekik, büyük rakama mal olacak bir yatırımın kaçırılmaması gerektiğini ifade ederek, “Celal Bayar Üniversitesi’nden maalesef olumsuz yanıt aldık. Yer gösterebilirsek bu yatırımı tekrar 2014 programına aldırabiliriz. Bilindiği gibi Manisa’da yer yok. 8 Eylül Stadı ile CBÜ Sahası’nın bulunduğu alan en uygun yer. Bu Manisa gençliği için çok önemli bir proje. CBÜ’lü yetkililerin bu konuyu tekrar gözden geçirmelerini temenni ediyoruz. Henüz bitmiş bir şey yok. Oradan onay gelirse kazanan sadece Manisa olacak” dedi. 2005 yılında yapılan 8 Eylül Stadı ile CBÜ Sahası’nın bakım ve onarıma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Özmekik, söz konusu projeyle daha iyi bir hizmet verebileceklerini sözlerine ekledi. İl Müdürü Özmekik, kendilerine destek veren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın’a da teşekkür etti.

BAŞBAKAN’DAN SAHA ELEŞTİRİSİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Manisa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CBÜ Futbol Sahası’nın sararan ve bakımsız görüntüsünü eleştirdiği öğrenildi. Helikopterle futbol sahasına inen Erdoğan’ın “Bu sahanın hali ne?” diye eleştiride bulunduğu kaydedildi. Söz konusu projeyle ilgili CBÜ’nün açıklama yapması beklenirken, Manisa milletvekillerinin de bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim