ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Atıcılık sporunun lokomotif ismi olan Erdoğan Karaöz isyanda! Tecrübeli antrenörün yetiştirdiği genç yeteneklerden Manisa Büyükşehir Belediyespor’un lisanslı sporcusu Gülşen Delen, 29 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Ateşli ve Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası için ortalama puanı almasına rağmen gidemedi. 84 yaşındaki deneyimli antrenör Karaöz, sporcusunun büyük bir haksızlığa uğradığını iddia etti.

“HAKSIZ YERE GİDENLER ÜNİVERSİTEDE MAAŞ ALACAK”

Erdoğan Karaöz, Ekim 2015 ve Mart 2016’da Türkiye dereceleri elde eden Gülşen Delen’den daha aşağıda ortalamalar elde eden Trabzonlu sporcuların Almanya’ya götürüldüğünü söyledi.  “Trabzonlululara kıyak yapıldı!” diyen başarılı antrenör, “Tüm dereceler ortada. 3 Trabzonludan 2’si haksız yere şampiyonaya götürüldü. Buna rağmen Almanya’da sonuncu oldular. Benim sporcum gitse de belki aynı sonuç olacaktı ama hakkı yendi. Spor Bakanlığı üniversiteye giden milli olan sporculara ayda 1200 TL maaş veriyor.  Bu 4 yılda 50 bin TL civarında bir rakam yapıyor. Bu şampiyonaya haksız yere giden Trabzonlu sporcular, maalesef bundan faydalanacak. Devleti boş yere masrafa soktular. Federasyon bahane olarak ‘3 yarışmaya katılmadın’ diyor. Haberimiz olmadı. İlan edilmedi. Reglamanda kesin olarak Almanya’da gidilecek denmediği gibi ‘alınan dereceler mili takım seçmelerinde göz önünde bulundurulacak’ deniyor. Yani kısaca ‘ben istediğimi gönderirim’ diyorlar. O halde bana böyle bir şart koşuyorsan Trabzonlulara neden böyle bir şart koşmadın? Onlarda sadece 1 maça girmiş. Sporcumuz Almanya’ya gidenlerden daha bir ortalama elde ettiği halde gidemedi” dedi.

“BUNA SEBEP OLANLARA TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

Yaşanan tabloyu hazmedemediğini ifade eden Karaöz, “Kendi kafalarına göre hareket ederek kendi çocuklarının milli olabilmesi için büyük bir haksızlık yaptılar. Buna sebep olan kimler varsa hepsine tazminat davası açacağım. Sporcumuzun yerine gidenlerin burs almamaları için de iptal davası açmayı düşünüyorum. Emeğimizi hiçe sayanlardan şikayetçi olacağız. Hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

“HAK ETTİĞİM HALDE OLİMPİYATLARA GÖTÜRÜLMEMİŞTİM”

1972 yılında Almanya’daki Münih Olimpiyatları öncesi aynı haksızlıklarla karşı karşıya kaldığını anlatan Karaöz, “Balkan oyunlarında ülkemiz adına en iyi iki dereceyi elden edenlerden biri olmama rağmen federasyon sözünü yerine getirmedi, benim yerime derecesi hiç olmayan bir başkasını Münih’e götürdü. Aynı haksızlığa bu kez de sporcum uğradı. Böyle bir haksızlığa uğradığım için sporcumun ne gibi duygular yaşadığını anlayabiliyorum. Onun duygularına tercüman olma adına hakkımızı yasal yoldan arayacağız. İnsanların hayatına böyle fırsatlar bir kere geliyor. Resmen alay ediyorlar. Sesimiz çıkmıyor diye tepemize çıktılar” şeklinde konuştu. Sporcu Gülşen Delen ise hayallerinin gerçeğe dönüşmesine birilerinin engel olduğunu ifade ederek, tüm bu haksızlıklara rağmen çalışmayı bırakmayacağını kaydetti.

 
Editör: TE Bilişim