Sinan Vardar’ın ortaya çıkış sebebinin reklam amaçlı olduğunu belirten Melih Yavaş, “301 kişi ölünce mi Somaspor aklına geldi? Bir nebze de olsa yaraları sarmak için geldim diyor. Sinan Vardar sen insanların yaralarını sarmaya çalışacaksan Somaspor’u almayacaksın. Cenazelerin olduğu evlere gidip onlara maddi manevi yardımda bulunacaksın. Bu insanları futbolla kandıramazsın. Sinan Vardar futbolu düşünürken Soma’da onların futbolu düşünecek halleri yok” dedi

 

 

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Soma’da kaos bir türlü dinmiyor… Başkan Sinan Vardar’ın Somaspor’u devralması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Sinan Vardar, Sotesspor Başkanı Şenol Eser, Sotesli oyuncu Emre Ocak’ın açıklamalarının ardından Somaspor Genel Kaptanı ve ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yavaş da çarpıcı açıklamalar yaptı. Yavaş, Sinan Vardar’ın ortaya reklam amaçlı çıktığını söyledi.

“BU TAKIMI VERMEK İSTEMEDİM AMA…”

Yıllarca Manisaspor’da Somaspor’da Soma Sotesspor’da futbol oynadığını belirten Yavaş, bu işin cefasını çeken biri olduğunun altını çizdi. Somaspor’u Sinan Vardar’a vermek istemediğini ifade eden Yavaş, “Soma’da yaşanan vahim olay sonrası Sinan Vardar, beni aradı, bu takım hakkındaki projelerini anlattı. Dikili’deki görüşmede Başkan Gökhan Gür, Futbol Şube Sorumlusu Hakan Demirkol, Kaleci Antrenörü Gürkan Ekren de vardı. Bizlere kulüpteki Somalı yöneticilerin ve çalışanlarının görevine devam edeceğinin sözünü verdi. Sinan Vardar ile yaptığımız toplantıda kendisine düşünüp öyle kararımızı vereceğimizi ilettik. Ancak bundan sonra gelişen olaylar söylenenlerden çok farklı gelişti. Sotesspor başkanı için tuhaf biri demiş, o konuşmadan sonraki sürece bakıyorum bence kendisi tuhaf. Arkadaşlarla görüşmemizde, ‘Bu takımı vermeyelim. Bu takımın cefasını biz çektik. Somaspor için bir şeyler yapacaksak biz yapalım. Kendimiz para bulalım.’ dedim. Tüm dünyanın herkesi gözü bizim üzerimizde. Belki o bizden daha fazla para bulabilirdi ama biz de bir şeyler yapabilirdik. Başkan Gökhan Gür ile Hakan Demirkol, benden habersiz Kaymakam Bahattin Atçı’nın yanına gitmişler. Buna itiraz edince bana, ‘Belediye başkanı ile kaymakam bey bizim bu takımı Sinan Vardar’a vermemizi söylediler.’ dediler. Bende bu konuşmadan sonra Kaymakam beyin yanına gittim ve Sotes başkanı Şenol Eser de oradaydı. Kaymakam bey ise bu arkadaşlara ‘Bu takımı Sinan Vardar’a verin’ diye bir cümle kurmadığını söyledi. Tam

aksine Gür ile Demirkol’un maddi destek çekildiği için Sinan Vardar’a bu takımı vereceklerini ilettiğini belirttiğini öğrendim. Ben de arkadaşlarıma telefon açtım ve veryansın ettim. Fakat iş işten geçmişti” diye konuştu.

“10-12 KİŞİ GÖREVİNDEN AYRILDI”

Dikili’de verilen sözlerin yerine getirilmediğini kaydeden Yavaş, “Yöneticiler, stat çalışanları, tesis çalışanları, altyapı hocalarıyla birlikte 10-12 kişi görevinden ayrıldı. Niye hala söz verildiği halde bu adamlara sahip çıkılmadı? Bu adamlara yine sahip çıkan Soma Kömür İşletmeleri AŞ oldu. Bu çalışanları yine kendi bünyesini aldı. Verdiğiniz sözler nerede kaldı? Bu olaylardan sonra istifa ettim” dedi.

“4 SENEDE SÜPER LİG’E ÇIKARSIN SOMA’YI TERK EDERİM”

Sinan Vardar’ın Somaspor’u 4 sene içinde Süper Lig’e taşıma iddiasına da yanıt veren Melih Yavaş, “Sporun içinden gelmiş biri olarak konuşuyorum. İnsanların hedeflerinin olması güzel bir şey. Bunu hiç tartışmıyorum. İnsanlar söyleyeceği şeyleri önce tartmalı. Sayın Sinan Vardar 4 sene içerisinde bu kulübü Süper Lig’e çıkarsın, 40 yıllık Somalı olarak Soma’yı terk eder giderim. Ama Sinan Vardar’a soruyorum o nereyi terk edip gidecek? Açıklamaları samimi değil. ‘Para benim cebimden çıkıyor. Maddi destek almadım’ diyor. İnandırıcı gelmiyor. Ulusal gazetelerde okudum. TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’in bir açıklaması var. ‘TFF olarak Soma’ya projeler kapsamında 5 milyon TL para göndereceğiz’ diye… Hani Sinan Vardar bütün her şeyi siz yapıyordunuz? Hani her şey cebinizden çıkıyordu. TFF’nin Soma’ya göndereceği paralar niçin? O zaman bu destekleri kabul etmeyin” dedi.

“ÖNCE CENAZE EVLERİNE GİT!”

Sinan Vardar’ın ortaya çıkış sebebinin reklam amaçlı olduğunun kaydeden Melih Yavaş, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar Sinan Vardar, Soma’nın nerede olduğunu biliyor muydu? Daha önce birçok takım aldı niye o zaman almadı? 301 kişi ölünce mi Somaspor aklına geldi? Bir nebze de olsa yaraları sarmak için geldim diyor. Sinan Vardar sen insanların yaralarını sarmaya çalışacaksan Somaspor’u almayacaksın. Cenazelerin olduğu evlere gidip onlara maddi manevi yardımda bulunacaksın. Bu insanları futbolla kandıramazsın. Sinan Vardar futbolu düşünürken Soma’da onların futbolu düşünecek halleri yok.”

“RIDVAN DİLMEN, TÜMER, RIZA…”

Melih Yavaş, yönetimde futbolun içinden gelen isimler olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Sinan Vardar, zamanında gazetelere futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetmeli diye yazıyordu. Bakalım Somaspor’un asil yönetimine kimler var. Rıdvan Dilmen, Tümer Metin, Rıza Çalımbay asil yönetimde değiller. Bunların isimleri sadece reklam için var. Burada bir samimiyet bulmuyorum” dedi.

“5-6 TAKVİYEYLE MEVCUT KADRO ŞAMPİYON OLURDU”

Yavaş, geçen sezonki takımdan bir tek Levent Aktuğ’un kaldığını ifade ederek, “Yeniden takım kuruldu. Geçen seneki takım korunup en az 5-6 takviye yapılsaydı, bu takımı kimse tutamazdı. Geçen seneki takım kesinlikle başarılıydı. Tamamen bahane üretiyorlar. ‘Çağırdık kabul etmediler’ diyorlar ama bu çocuklara verdikleri paraları biliyorlar mı acaba? Soma’nın yaralarını saracaksanız önce Somalı olup da BAL Ligi’nde oynayacak oyunculara sahip çıkın. Sotesspor’u bu konuda takdir ediyorum. Kendi yağında kavruluyor. Hatta yanılmıyorsam ölen kişilerden bir iki tanesinin de kardeşleri Sotesspor’da oynuyor” şeklinde konuştu.

“NECAT HOCA YETERLİ DEĞİL”

Teknik Direktör Necat Gürpınar’ın mevcut hedefler için yeterli olmadığının da altını çizen Yavaş, sözlerini şöyle noktaladı: “Necat hoca hiç yeterli değil. Ben de iyi futbolcuyum kendime göre. İnsanlar çok profesyonellik görmüş olabilirler. Ama çok profesyonellik görmek iyi futbolcu iyi hoca olmak anlamına gelmiyor. Necat hoca kariyeri boyunca kaç tane takım çalıştırmış? Bucaspor, İzmirspor ve Yeni Sincan’ı kısa süreli çalıştırdı. Hayatı boyunca 2-3 tane takım çalıştırıyorsa ben o hocaya kesinlikle güvenemem. Yani bu konuda kendini geliştirememiş. Diyorlar ki ‘İngiltere’ye gitti, kurs gördü.’ O zaman her yabancı ülkeye giden hoca mı oluyor? Başarılı olurlarsa canı gönülden alkışlarım ama başarılı olacaklarına inanmıyorum. Taraftar bölünme yaşıyorsa onların da demek ki düşündüğü şeyler var. Taraftar, takımına sahip çıkan bir taraftardır. Sotespor’da basın danışmanı olarak göreve başlayacağım, kulüp müdürlüğünde yardımcı olacağım. Sinan Vardar, Gökhan Gür, Hakan Demirkol’un yapmadığını, Sotes başkanı Şenol Eser yapıyor. Biz de Soma futbolu için Sotesspor’da çalışacağız ama Somaspor’da benim gönlümde sevdiğim bir takım.”

Editör: TE Bilişim