Başkan Abdullah Mergen, transferle ilgili yaptığı konuşmada Hasan Ahmet’in transferi ile birlikte ileri ucu daha da güçlendirdiklerini belirterek, “Bu transferin de her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum. Hasan Ahmet Trabzonspor’da yetişmiş çok yetenekli bir oyuncu. Manisaspor’da kendisinin yeteneğini daha iyi ortaya çıkaracağına inanıyorum. Hasan Ahmet bu sezon hem Manisaspor’a faydalı olacak hem de kariyerinde önemli çıkış yakalayacaktır.” dedi.

Takımın bu sezon ligde mücadele vereceği formalardan olan çubuklu forma ile objektiflere poz veren Hasan Ahmet Sari ise Başkan Abdullah Mergen’in ve teknik direktörümüz Taner Taşkın’ın samimiyetlerinin transferinde önemli rol oynadığını belirterek, “Manisaspor çok önemli bir camia ve bende bu camianın yeni bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum. Futbol olarak istediğim çıkışı burada yakalayarak, Manisaspor’a layık olduğu yerlere yeniden dönmesine katkıda bulunmak istiyorum.” diye konuştu.

Hasan Ahmet Sari kimdir?

Aslen Trabzonlu olan Hasan Ahmet Sari 1992 yılında İstanbul Şişli’de dünyaya geldi. Trabzonspor altyapısında futbola başlayan forvet oyuncusu 3 Nisan 2009 tarihinde profesyonel olarak kulübüyle 2011 yılına kadar sözleşme imzaladı. Ahmet, ilk kez 22 Kasım 2009 tarihli Kasımpaşa maçında onsekiz kişilik kadroda yer aldı. Bu karşılaşmanın 72. dakikasında Tayfun'un yerine oyuna dahil oldu. Daha sonra sırasıyla 1461 Trabzon, Giresunspor, Fethiyespor, Batman Petrolspor ve tekrar 1461 Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen Hasan’ın 2014-2015 sezonu sonu itibariyle Trabzonspor ile olan sözleşmesi sona erdi. Geçen sezon 1461 Trabzonspor’da 28 maçta forma giyen ve 7 gol kaydeden Ahmet 2013-2014 sezonunda ise Batman Petrolspor forması kaydettiği 24 gol ile sezonın en golcü isimleri arasında yer almıştı.

Editör: TE Bilişim