Ziraat Türkiye Kupası 2.ön eleme turunda konuk olduğu İstanbulspor’u Hasan Ahmet Sarı’nın golüyle 1-0 yenerek üçüncü tura yükselen Manisaspor’un yükselen grafiği dikkat çekiyor. Tamamen yedek kadrosuyla çıktığı kupa sınavından da başarılı bir sonuçla ayrılıp bu sezon 4 resmi maçı da kazanan Tarzanlar, bu grafikle Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden takımlar arasında en formda ekip oldu. 

36 TAKIM ARASINDA ZİRVEDE 

İstanbulspor, 2. Lig Beyaz Grup’ta Sarıyer ile birlikte 9 puan toplayıp artı 4 averajla haftayı zirvede geçmişti. Manisaspor ise Kırmızı Grup’ta 3’te 3 yapan tek takımdı. Gruplarında iki lider takımın kupadaki eşleşmesinin sonucu ise merakla bekleniyordu. Manisaspor, sahadan galip ayrılarak bu ligde en formda ekip olduğunu gösterirken, 36 takım arasında resmi maçlarda en iyi performansı gösteren takım oldu. Siyah-Beyazlılar’da as kadro hafta içinde tesislerde çalışmalarını sürdürmüştü. Tarzan, hafta sonunda Tarsus İdmanyurdu’da yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. 

PFDK’YE SEVK EDİLDİ 

Öte yandan Manisaspor, İstanbulspor maçında 6 futbolcunun sarı kart görmesi nedeniyle ceza kuruluna sevk edildi. Açıklamada, “Manisaspor Kulübü’nün 23.09.2015 tarihinde oynanan İstanbulspor A.Ş.-Manisaspor Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

Editör: TE Bilişim