Süper Amatör Lig’de mücadele eden Soma Sotesspor’un 1999 doğumlu kalecisi Onur Dönmez ile Manisaspor ve Büyükşehir Belediyespor’un ilgilendiği öğrenildi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa Süper Amatör Lig A Grubu ekiplerinden Soma Sotesspor’un kalecisi Onur Dönmez, çok sayıda gol pozisyonundaki kurtarış yüzdesiyle dikkat çekiyor. BAL Ligi’ne veda ettikten sonra maddi sıkıntılardan ötürü bu sezon oldukça genç oyunculardan kurulu kadrosuyla lige başlayan Mavi-Beyazlılar’da kaleci Onur, yüksek performansıyla profesyonel kulüplerin şimdiden takibine girdi.

MANİSASPOR VE BÜYÜKŞEHİR TAKİPTE

Kalesinde çok sayıda pozisyon veren Sotesspor’da yaptığı etkili kurtarışlarla büyük farkı önleyen ve elde edilen tek galibiyette pay sahibi olan Onur için profesyonel takımlar devreye girdi. Geçen hafta 4-0 kaybedilen Sanayispor maçında yüzde yüzlük 7-8 gol pozisyonlarını çıkaran 16 yaşındaki file bekçisi için Manisaspor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’un devrede olduğu kaydedildi.

“MANİSA’DA OYNAMAK İSTERİM”

Onur Dönmez, Sanayispor maçı sonrasında birkaç antrenörün ismini aldığını öğrendiğini belirterek, teklif gelmesi halinde Manisa’da oynayabileceğini söyledi. 9-10 yaşlarında Sotesspor’un altyapısında futbola başladığını ifade eden Onur, “Ortaokula giderken de başta Akhisar Belediyespor olmak üzere birkaç kulüpten teklif almıştım ama yaşım küçük olduğu için ailem izin vermemişti. Sezon başında da Boluspor’a gidecektim olmadı. Geçen sene fırsat buldukça A Takıma çıkıyordum. Bu sene ise kaleye geçtim. Ne kadar çok gol kurtarırsam hem benim hem de takımım için önemli. Bu sayede kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.  Bu seneyi bir fırsat olarak görüyorum. Taktiksel gelişime ihtiyacım var. Küçük yaşlarda beton zeminde kalecilik yapardım. Bu tecrübeden ötürü atlamaktan korkmuyorum. Şuana kadar kaleci antrenörüyle çalışmak nasip olmadı. Eksik yönlerimi bu sayede kapatıp kalecilikte ilerlemek istiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim