Haber: Hakan AGAR
5 haftalık yenilmezlik serisini evinde oynadığı Balıkesirspor maçından çıkarttığı 1 puanla devam ettiren Manisaspor'da, zorlu Şanlıurfaspor maçı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Dün 13.00'da yapılan antrenmanla çalışmalarını sürdüren Manisaspor'da, teknik direktör Sait Karafırtınalar eksik oyuncular arasından en çok Berk ve Savaş'ın yerine koyacağı isimleri düşünüyor. 2 hafta sonra sahalara dönecek olan Sercan Türkeri'yi sol beke monte etmeyi düşünen tecrübeli çalıştırıcı, sağ bekte Ümit Yasin'i tercih edecek. Bunun yanı sıra 4. sarı kartını Balıkesirspor maçında gördüğü için cezalı durumuna düşen Savaş Yılmaz'ın yerine kimin oynayacağı merak konusu oldu. 
SAVAŞ ORTA SAHANIN DİNAMOSU
Geçen sene Manisaspor'un şampiyonluğunda büyük rol oynayan ve 30 maçta forma giyerek istikrarlı bir performans gösteren Savaş, bu sezon Eskişehirspor maçının ardından ilk kez takımını yalnız bırakacak. Orta sahada Metin ve Hakan'la iyi bir 3'lü oluşturan Savaş'ın yokluğuna kimin oynayacağı merak konusu oldu. Söz konusu Eskişehirspor maçında takımın başındaki Koray Palaz ilginç kadro seçimlerinde bulunmuş ve orta sahaya sezon başında büyük umutlarla önemli bir bonservis bedeli ödenerek alınan Harry Novillo'yu koymuş ancak Fransız oyuncu 2 yenilen golde başrol oynayarak hayal kırıklığı yaşatmıştı. O günden bu yana 70 dakika oynadığı Bandırmaspor maçı haricinde her maçta 90 dakika forma giyen Savaş, isminin hakkını vererek orta sahada her maçta enerjisini yansıtmanın bir yolunu buldu. Özellikle Denizlispor karşısında gösterdiği azim ve istekle kaleyi 3 kere deneyen Savaş, 94. dakikada sol kanattan orta şut karışımı attığı topta golü bulmuş ve Manisaspor'a ilk haftadaki Elazığspor maçının ardından ilk galibiyetini getirmişti. Kariyerinde Süper Lig'de Kayserispor ve Samsunspor formaları giyen Savaş ardından 1. Lig'de Boluspor ve 1461 Trabzon formalarını giymişti. 39 maç forma giydiği Trabzon ekibinden Manisa'ya gelen Savaş takımın kritik oyuncuların biri haline gelmişti. 
EN BÜYÜK ADAY GÖKCAN
Sivasspor'dan kiralık alınan bir oyuncunun kırmızı kart cezalısı olması ve genç oyuncu Alper Mete'nin tecrübesizliğinden dolayı çok fazla seçeneği olmayan Sait Karafırtınalar'ın orta sahada Savaş'ın yerine Gökcan Kaya'yı tercih etmesi bekleniyor. 1995 doğumlu olan Gökcan Kaya, sezon başında Danimarka'nın Hobro IK takımından transfer olmuştu. Zayıf fiziğinden dolayı orta sahada kendisine yer bulamayan Gökcan bu sezon sadece 4 maçta forma giyerken, bu maçlarda Manisaspor Göztepe'ye 3-0, Bandırmaspor'a 4-0, Çorum Belediyespor'a uzatmalarda 3-1 yenilmiş, 2 dakika forma giydiği Altınordu maçından 1-1'lik sonuçla ayrılmıştı. Başka orta saha vasıflı oyuncusu bulunmayan Karafırtınalar'ın bir başka seçeneği de savunmadan bir oyuncuyu orta sahaya kaydırmak olabilir. Savunma hattında gösterdiği vasat performanstan dolayı yedeğe çekilen ve Sivasspor maçından beri forma giymeyen Nuri'nin, savunmanın önünde oynayıp, 5'li savunmaya yakın bir sistemde forma giymesi düşünülebilir. Bu kısıtlı kadro seçeneğiyle Karafırtınalar'ın Savaş'ın yerine kimi tercih edeceği ve sisteminde değişiklik yapıp yapmayacağı, maç saatinde belli olacak. 
Editör: TE Bilişim