Babacan’ın iki aydır kulübe fahri hizmette bulunduğunu söyleyen Başkan Mergen, “Kendisi ile 35 senedir tanışıyorum. Zühtü Babacan iki aydır bize yardım ediyor, oraya buraya gidiyor. Futbolcu izletmeye gönderiyorum. Bunu 1 TL karşılığında yapmadı, yapmayacak da” dedi.

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, eski yöneticilerden Zühtü Babacan’ın Manisaspor başkan danışmanı olduğuna dair yapılan tepkilere cevap verdi. Babacan’ın kulübe fahri hizmette bulunduğunu kaydeden Mergen, kendisinin profesyonel bir danışmana ihtiyacı olmadığını söyledi.

“İKİ AYDIR BİZE YARDIM EDİYOR”

Zühtü Babacan ile 35 senedir tanıştığını belirten Başkan Mergen, “Zühtü Babacan iki aydır var ve bize yardım ediyor, oraya buraya gidiyor. Futbolcu izletmeye gönderiyorum. Bunu 1 TL karşılığında yapmadı. Bu görevleri yaparken sadece harcırahını veriyoruz. Gönüllü samimi insanlara ihtiyacımız var. O da bunlardan biri. Benim profesyonel danışmana falan ihtiyacım yok. Ben herkese danışıyorum. Ne maaşı? Fahri olarak görev yapan bir kardeşimizdir. Normal ilişkiler kurduğumuz insanlar bunlar. Bunlar buraya faydalı olmaya geldiler” dedi.

“KİMSE BENİ YÖNLENDİREMEZ”

Kulüpte son kararı kendisinin verdiğini kaydeden Başkan Mergen şöyle devam etti: “Burada son kararı ben veririm. Kimsenin beni yönlendirme, yanlış manipüle etmesine müsaade etmem. İyi niyetli olan herkese kapımız açık. Bunlar iftira. Bu kulübün daha önemli uğraşları var. Son bir ayda yapmış olduğumuz operasyonlarda kulübün kasasına 60 bin TL getiri sağladık. Bu hamlelerle tasarrufa geçtik. Bu yılda 720 bin TL yapar. Benim egolarım yok. Ne beni Zühtü bir yere getirir ne de Ahmet. Bu Manisa’nın takımı. Marka değeri hiçbir şeyle ölçülmez. Bu şehrin dinamiklerinin harekete geçirmeliyiz. Aylardır bu kulübün itibar sorunuyla uğraştık. Hiçbir futbolcu buraya gelmek istemedi. Ben buraya oyun oynamaya gelmedim. Gövdemi koydum. Kim nasıl düşünürse düşünsün. Bu kulübün hiyerarşik bir düzeni var.”

“BABACAN ONUR KURULU OLUŞTURUYOR”

Zühtü Babacan’ın şu anda bir onur kurulu oluşturduğunu söyleyen Mergen, “Ona böyle bir talimat verdim. Manisaspor’da öne çıkmış isimlerden bunların içerisinde Tarık Almış var, Sebahattin Kayhan var. Eski hakemler var. 5-6 kişilik bir onur kurulu ile Manisaspor’la ilgili proje ve kaynakla ilgili bu insanları da yanımıza alarak böyle bir uygulama başlatıyoruz. Zühtü abi bize bu noktalarda lazım. Kendisi para alsa da ben söylerim zaten. Sıkı para politikalarıyla bu kulüp düzlüğe çıkacak. Ben

hocamıza ve takımımıza güveniyorum. Transfer çalışmalarına da başladık. Bu takımda direkt oynayacak, para kazanacağımız isimlerle temas halindeyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim