Manisa'nın Soma ilçesindeki, özel bir maden şirketinde bir süre önce işten çıkartılan madencilerden 2'si tesisteki yüksek gerilim hattınnın direğine çıkarak eylem yaptı. Bu sırada direğe çıkan arkadaşlarına pankart açarak destek veren 2 işçi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Tekrar işe alınana kadar direkten inmeyeceklerini belirten 2 işçiyi jandarmanın ikna çabaları sürüyor.

Soma'da 301 işçinin öldüğü madene komşu İmbat maden ocaklarında çalışan isçilerden 38'i geçen 17 Aralık'ta işten çıkartıldı. Ertesi gün vardiya girişi ve çıkışlarında kartlarının çalışmadığını gören işçilerden 14'ü tesislerin önünde eyleme başladı. İşçilerin eylemi bugün 65'inci güne girerken ilginç bir gelişme oldu. İşten çıkartılan işçilerden Ö.Ç.ve S.A. bugün saat 17.00 sıralarında maden sahası içinde bulunan yüksek gerilim hattı direğine çıkarak, eylem yaptı. Bu arada yine işten çıkartılanlar arasındaki işçilerden V.A. ile G.A. da 'İşimizi geri istiyoruz. Direnen İmbat işçileri' yazılı bir pankart açarak, yüksek gerilim hattıtna çıkan işçilere destek verdi.

Maden şirketi yetkililerinin haber vermesi üzerine gelen jandarma pankart açan 2 işçiyi gözaltına aldı. Direkteki diğer iki işçi ise tekrar işe alınana kadar inmeyeceklerini belirterek jandarmaya direndi. İşçilerin eylemi sürerken Soma'daki bazı sivil toplum kuruluşları da işçilere destek vermek için maden sahasına, gitti.

Editör: TE Bilişim