CHP’li Özgür Özel önce Soma ilçe örgütü ile bir araya gelerek üyelerle buluştu, ardından Sosyal Haklar Derneği’ne bir ziyarette bulundu.  Soma’da tek tek esnaf ve vatandaşları dinleyen, 8 Haziran sonrası yapılacak projeleri anlatan Özgür Özel Yırca’ya gittiğinde ise  köylülerin sürprizi karşısında duygulu anlar yaşadı. Yırca köylüleri CHP’li Özgür Özel’i ellerindeki zeytin dalı ile köyün girişinde karşılayarak sevgilerini gösterdi.

SOMALI ESNAFIN DA UMUDU CHP

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel önceki gün Soma’da vatandaşla buluştu. Esnaf ziyareti yapan, sanayi sitesi, Sevişler, Yırca ve Yağcıllı köylerine giden Özel Sanayi esnafının sorunlarını dinledi. CHP’li Özel ziyaretleri sırasında esnafın sorunlarını dinledi. Somalı esnaf geçirdiği zor günleri Özgür Özel’e anlattı. Özgür Özel’e esnaflar “Siftahsız kapatıyoruz. Kimi zaman kazandıklarımız ise borçlara gidiyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” diyerek ekonomik gidişattan yakınarak, CHP’nin açıkladığı projelerin kendileri için umut olduğunu belirttiler. 

AZ KALDI. YAŞANACAK BİR TÜRKİYE GELİYOR

CHP’li Özgür Özel de esnaf ve sanayi sitesi ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda; iktidara geldiklerinde esnafın, çiftçinin, emekçinin, emeklinin köylünün sorunlarını çözeceklerini belirterek şunları söyledi: ‘Vatandaş projelerimize merak duyuyor. Yolda bizi durdurup özellikle projelerimizi anlattırıyor. Emeklilerimiz iki maaş ikramiyeyi soruyor, işçimiz asgari ücreti, çiftçimiz ise mazotu soruyor. Hepsini tek tek anlatıyoruz. Görüyoruz ki CHP umut oldu. Çünkü millet bıktı ve artık yaşanacak bir Türkiye, sorunları olmayan bir Manisa istiyorlar. ‘Millet bıktı, usandı artık, yaşanacak bir Türkiye istiyor. Öyle ki ziyaretlerimizde karşılaştığımız AKP’liler dahi bu seçimde bize destek vereceklerini söylüyorlar. Çünkü onlar da bıkmışlar ve CHP onlara da umut olmuş. Biz de CHP olarak hazırız. Programlarımız, kadrolarımız hazır. Bugüne kadar belki de hiçbir siyasi parti, hiçbir seçime, CHP kadar Türkiye’nin sorunlarına hakim, çözümlerini hazırlamış, kaynaklarını belirlemiş olarak girmeyi başaramadı. Ülkeye, milletin çok özlediği, ekonomik refahı, eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği, beraberliği getirmeye geliyoruz. Az kaldı. ‘Yaşanacak bir Türkiye’ geliyor.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN DUYGU DOLU ANLARI

Esnaf ve sanayi sitesi ziyaretlerinin ardından Yırca Köyüne giden CHP’li Özel köy girişinde köylüler tarafından bir sürprizle karşılandı. Genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ile çok sayıda Yırcalı Özgür Özel’i köyün girişinde ellerindeki zeytin dalı ile karşıladılar. CHP’li Özel bu tablo karşısında duygulu anlar yaşarken köylülere; zeytinin barış, sevgi, saygı sağlık demek olduğu, zeytinin kutsal olduğunu söyleyerek Yırca köylülerinin verdiği mücadelenin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.

SİYASET YAPMAYA GELMEDİM ÇÜNKÜ BEN YIRCA’NIN, SOMA’NIN EVLADIYIM

CHP’li Özgür Özel “Ben sizlerin yanına ziyarete geldim, siyaset yapmaya değil. Çünkü burada köyün yaşlıları sen bizim oğlumuzsun diyerek beni karşılıyorlar. Ben Yırca’nın, Soma’nın evladıyım. Birlikte kazandık, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah.” diyerek duygularını ifade etti.

Daha sonra sosyal medya hesabından da duygularını paylaşan Özel şunları söyledi: “Soma Yırca'da gözlerim doldu.  Kadını, erkeği, çocuğu, dedesi, bebeği, ninesi, hepsi ama hepsi beni karşılamak için yola çıkmışlar. Çiçek yerine de bana bir zeytin dalı getirmişler.”

Editör: TE Bilişim