Soma'nın Yırca mahallesindeki zeytinlik alana yapılacak 3. termik santrale tepki devam ediyor. Dün gece zeytinliklerinin kesilmesini önlemek amacıyla yaklaşık iki aydan beri nöbet tutan köylülerle santrali yapacak şirketin güvenlik görevlileri bir kez daha karşı karşıya geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde zeytinlik alanda nöbet tutan köylülere yemek götürmek isteyen mahalle sakinleri zeytinlik alana geldi.
Alana giriş izni vermeyen şirketin güvenlik görevlileriyle köylüler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlileri, köylülere müdahale etti. Olay yerinde firmaya ait bekçi kulübesi ve saha içerisinde bulunan bir aracın camları kırıldı.
Yaşanan arbede sırasında mahalle sakini Emin Özkılınç yaralandı. Olay yerinde bulunan firmaya ait bekçi kulübesi ve saha içerisinde bulunan bir aracın camları kırıldı. Başından yaralanan Özkılınç, Beşyol Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken şunları söyledi: "Biz arkadaşlarımıza yemek götürmek istedik ama güvenlik görevlileri içeri girmemize izin vermedi. Bu sırada, güvenlikçiler üzerimize yürüdü ve arka taraftan taş ve gaz fişekleri attı. Başıma çarpan bir cisimle neye uğradığımı şaşırdım." 
Yırca mahallesinde zeytinliklerinin kesilmesini istemeyen mahalle sakinlerinin bekleyişi devam ediyor.

Editör: TE Bilişim