Vardiya değişimi neden aşağıda yapılıyor sorusuna yanıt veren Maden şirketinin Genel Müdürü Ramazan Doğru; "Vardiya aşağıda yapılmadı.Vardiya 15:00'dan vefat eden arkadaşımız yok. Vardiya değişimini yerde yapsaydık ölü sayımız daha fazla olurdu" dedi.

YAŞAM ODASI VAR MIYDI?

Yaşam odası var mıydı sorularına yanıt veren Doğru; Facianın yaşandığı bölgede yaşam odamız yok. Yaşam odasının olduğu yerde üretim yok. Yenisini hazırlıyorduk" dedi. 

MADEN YASASINDA YAŞAM ODASI ZORUNLU MU? 

Şirket sahibi Alp Gürkan 'dan gazetecilere soru : "Maden yasasında meden odası zorunluluğu mevcut mudur?"

Maden'in işletme Müdürü Akın Çelik; "Yaşam odası kömürün içine yapılamıyor biz kömür işi yapıyoruz, ben aşağıda olsam bir yerde kalacağıma yer üstüne çıkmaya çalışırım" dedi.

"VİCANINIZ RAHATMI?"

Firma sahibine bir gazeteci "Sizin firmanız yüzünden 3 günlük yas ilan edildi. Hepinizin mutlaka çoluk çocuğu var. Eve gidince başınızı yastığa rahat koyabiliyor musunuz. Atatürk'ün öldüğü 10 Kasım'dan itibaren Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı hiç yarıya inmedi" sorusunu sordu. Şirket sahibi ise  "Ölümlerin bende yarattığı muazzam bir infial var. Burada şunları söylüyorum. Tamamen yasal olarak bir maden işletmesinde alınacak tüm tedbirleri aldık. Bu odalar 5 ay, 6 ay sürecek bir olaydı" diye konuştu.

OĞLU BASIN TOPLANTISINA GELMEDİ

Maden şirketinin CEO'su da şirketin yaptığı basın toplantısında yer almadı. özellikle gazetecilerin CEO olan oğlunuz neden toplantıya gelmedi? soruların; " bu konuyla neden bu kadar ilgilendiniz bilmiyorum, ben hala bu işletmenin patronuyum ve şuan burada ben varım ve genel müdürlerim var" dedi. 

"BU BİR KAZA"

İşletme sahibi AlpGürkan; " Ocağa inmedim ama haritalardan anlatılan kadarıyla söylüyorum ki bu bir kaza" dedi.

 

Editör: TE Bilişim