İl genelinde 75 yeni otobüsün hizmete gireceğini söyleyen Memiş, Soma’da daha önce toplu taşıma aracı girmeyen köylere de ulaşımın sağlanacağını ve ilçede 4 yeni hat oluşturulduğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş Soma’da yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Soma Ege Linyitleri Birliği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Halil Memiş’in yanı sıra, MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül ile yetkili müdürler katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ağında birçok yeniliğe imza attığını belirten Genel Sekreter Halil Memiş, il genelinde 75 yeni otobüsün hizmete gireceğini dile getirdi. Soma’da daha önce ulaşım açısından büyük sorun yaşamış mahallelerin de artık bu hizmetlerden faydalanabileceğini belirten Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da 4 yeni hat oluşturduğunu ve bu hatlarda 10 otobüsün hizmet vereceğini dile getirdi.

Büyükşehir Sayesinde Soma’da Ulaşım Rahatlıyor

Soma- Turgutalp arasında 11 yıldır Ulaşım sorunu yaşandığını belirten Soma Denetimli Minibüsler Kooperatifi Sorumlusu Burhan Toskay, bu sorunun Büyükşehir Belediyesi sayesinde çözüldüğünü belirtti. Yılsonuna kadar 16 aracın da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileneceğini dile getiren Toskay, elektronik kart sisteminin Soma’da otobüslere entegre edileceğini belirterek, ulaşım konusunda ilçede yaşanan yeniliklerin mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Memiş Otobüsleri İnceledi

Toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Soma Ege Linyitleri Birliği Sosyal Tesisleri önünde Soma’da hizmete girecek 10 yeni otobüsü inceleme fırsatı buldu. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu’dan araçlar hakkında bilgiler alan Memiş, elektronik kart sisteminin entegrasyonu, akıllı telefonlardan kart okutma gibi birçok yeniliklerin hizmete gireceği otobüslerin şoförleri ile de sohbet etme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır bir personel olmaları gerektiğini belirten Memiş, şoförlere, kazasız belasız dikkatli bir şekilde araçlarını kullanmaları uyarısında bulundu. 

Editör: TE Bilişim