Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Soma Belediyesince yapılan 'Soma Maden Şehitliği'nde anma programı düzenlendi.

Törende madenci yakınları konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı protesto etti. İkili konuşmalarını kısa kesmek zorunda kaldı.

39 maden şehidinin mezarının bulunduğu Soma şehitliğindeki törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün,MHP Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Milletvekili ve TBMM Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, İl Müftüsü Sinan Cihan, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Manisa’daki TSK  başkanları ve çok sayıda şehit ailesi ve yakınları katıldı.

BURASI SİYŞASET YERİ DEĞİL

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından kürsüye gelen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında facianın hemen ardından hükümet tarafından yapılan yardımlar ve desteklerden bahsettiği sırada bir grup sendika üyesi tarafından protesto edilmeye başlandı. Sık sık sözü kesilen Vali Bektaş konuşmasına devam ederken, protesto edenleri de sakinleştirmeye çalıştı. Bazı şehit madenci aileleri de sendikacılara tepki göstererek ‘Burası siyaset yapılacak yer değil’ diyerek tepki gösterdiler.

Vali Bektaş ortamın daha fazla gerilmemesi için konuşmasını "Provokasyona izin vermeyen tüm Somalılara teşekkür ederim” diyerek tamamladı.

Vali Bektaş’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Sinan Cihan'da yaptırdığı duada bazı kişilerin ellerini açıp duaya iştirak etmemesi üzerine, “Biraz saygı gösterin ve ellerinizi açıp duaya katılın” diyerek şehitlikteki herkesi duaya davet etti.

Editör: TE Bilişim