Toplantıda Soma ilçe merkezi ve Turgutalp Mahallesi’nde şehir içi toplu taşıma araçlarını düzenli hale getirmek amacıyla kurumsal bir yapılanmanın oluşturulması yönünde izlenmesi gereken konulara değinildi.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Soma’da toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü işletmecileri ile Ulaşım Daire Başkanlığı Toplantı salonunda bir araya geldi. UKOME Genel kurulunun raporu kapsamında toplu taşıma hizmetlerinin Büyükşehir’e devrolduğunu belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, halk otobüsü işletmecilerinin bundan sonra izlemesi gereken yollar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Deniz, “ Alınan UKOME kararı gereği Soma şehiri içinde toplu taşımacılık hizmeti veren 18 adet özel halk otobüsüne ilaveten  (Turgutalp Mahallesi- Soma) güzergahında aktif halde D4 belgesi ile yolcu taşımacılığı yapan 10 adet minibüs ile kapanan Turgutalp Belediyesi denetiminde bulunan 10 adet minibüs olmak üzere toplamda 20 adet minibüsün 2+1 ortaklığında birleşerek 7,5 metrelik alçak tabanlı, engelli rampası olan ve ayakta yolcu alabilen “D” plaka tahsisli özel halk otobüsüne dönüştürülmesi ve Soma şehiriçi toplu taşıma araçları ile birlikte toplamda 28 adet Özel Halk Otobüsü işletmecilerinin bireysel taşımacılıktan çıkarılarak kurumsal bir yapı oluşturulması gerekiyor” diye konuştu. Bu konuda işletmeciler ile fikir alışverişinde de bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, istekleri ve talepleri de dinledi.

 SON TARİH 15 HAZİRAN 

15 Haziran tarihine kadar bu dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğini belirten Deniz, düzenlemelerin yapılabilmesi için mevcut Turgutalp Mahallesi’nde birlikte faaliyet gösteren diğer taşımacıların 2+1 ortaklığında birleşerek 7,5- 8,5 m.lik otobüse Haziran 2015 ayı sonuna kadar dönüştürülmesi gerektiğini ve Soma ilçe merkezinde toplu taşımacılar tarafından kurulacak kooperatife üye olunması gerektiğini dile getirdi.

                  

Editör: TE Bilişim