48.000 m2 kapalı alandan oluşan dev hastane, 4 ayrı bölümden oluşan genel yoğun bakım, koroner yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sahip olacak. Bunun yanında diyaliz merkezi, doğum öncesi ve sonrasında kullanılmak üzere anne misafirhanesi, anne adaylarına bilinçli bir gebelik süreci eğitimi vermek için gebe okulu, hastalara tedavilerinin yanında sağlık okuryazarlığı kazandıracak Hasta Eğitim Merkezi gibi birçok önemli merkezi içinde barındıracak.

Genel Sekreter Dr. Türkyılmaz hastanemizde ayrıca 100 odası tek 100 odası çift yataktan oluşan içinde banyosu ve tuvaleti bulunan özel odalar mevcut olacak, hastalarımızın bin bir zorlukla kaldığı koğuş tipi odalara son veriyoruz. Değerli halkımız için suit odalar dahi planlanmış durumdadır. 300 yataklık hastanemizde 10 salonluk ameliyathane ile ayrı bir fizik tedavi ünitesi de bulunmaktadır.  Hastanenin proje bedeli yaklaşık 40 milyon TL. Olacak.

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rüştü Parlakgüneş ve beraberindeki heyet ile hastane inşaatı sahasında incelemeler yapan Genel Sekreter Türkyılmaz; ‘’Yeni yapılan 300 yataklı hastanemiz sadece Soma halkına değil artan imkanlarıyla aynı zamanda çevre ilçeler olan Bergama, Savaştepe; Kınık, Kırkağaç gibi yerlere de hizmet verecek’’ dedi.

Ziyaret ettiği ilçelerde taburcu olmuş hastaları evinde ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Genel Sekreter Dr. Murat Türkyılmaz hastalardan hastanelerin işleyişi hakkında geri bildirimler alarak ilgililere birinci ağızdan aktarıp yerinde çözümler üretiyor. Ayrıca Türkyılmaz ‘’hastalarımızın sunduğumuz sağlık hizmetlerine bakışı bizim iş kalitemizi geliştirmemiz açısından son derece önemli’’ diyerek hasta memnuniyetine verdiği değeri belirtti.

Yeni hastanemizde çalışanlarımızın yararlanabileceği kreş ve sosyal faaliyet alanları oluşturmak için başhekimimiz Sn. Rüştü Parlakgüneş ile görüştüm, inşallah çalışanlarımızı da memnun ederek Soma’da sunduğumuz sağlık hizmetini daha kaliteli bir noktaya taşımış olacağız dedi.

Editör: TE Bilişim