Soma ilçemizde meydana gelen ve 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi yara sarmaya devam ediyor. Geride kalan ailelerin acılarına ortak olmak ve yaralarını sarmak için çeşitli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi yine acılı ailelerin yanında oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu Ramazan ayı öncesinde Soma’yı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül ile bir araya gelen Ustamehmetoğlu, Çevirmeci ve Şekercioğlu, maden faciasında hayatını kaybeden bazı işçi ailelerinin evlerini ziyaret etti.
Faciadan sonra yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları dinleyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, acılı ailelerin dertlerine ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Oğuz Belgül ile sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunan Ustamehmetoğlu, acılı ailelere yönelik yaptığı konuşmada, “Her zaman 24 saat yanınızdayız. Haklarınızı aramanız konusunda ve diğer her türlü yardıma hazırız. Sizlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamını getirdik. Başkanımızın daima sizlerin yanında olduğunu ve hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceğini bilmenizi isterim” dedi.
YETİMLERİN YÜZLERİ GÜLDÜ
Acılı ailelerin dertlerine bir nebze ortak olan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, facianın ardından yetim kalan çocuklara top, tişört ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeleri takdim etti. Çocuklarla yakından ilgilenen ve sorunlarını da dinleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekibi, Ramazan ayında da yine acılı ailelerin yanında olacakları mesajını verdi.

Editör: TE Bilişim