Soma Zafer Spor Kulübü sporcuları, Soma Belediyesi ve Avcılık Atıcılık Kulübü işbirliği ile şehitlerimiz gazilerimiz için Soma’nın 951 metre yüksekliği ile en yüksek rakımlı dağı olan Sarıkaya Dağına Türk Bayrağını dikerek şehitlerimiz için dua ettiler.

Bu sezon birinci amatör ligde Soma’yı temsil edecek olan Soma Zafer Spor ve Gençlik Kulübü yönetimi ve sporcuları anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sabah erken saatte kulüp binasında toplanan kafile araç ile Sarıkaya’ya giderek oradan 15 kilometrelik bir doğa yürüyüşü ile Avdan Mahallesine geçtiler. Yürüyüş esnasında Soma’nın en yüksek zirvesine çıkan kafile Türk Bayrağını ve Kulüp Bayrağını dağın tepesine dikti. Burada İstiklal Marşı okuyan gençler şehit ve gazilerimiz için dua ettiler.

Etkinlik konusunda açıklama yapan Soma Zaferspor Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, “Biz zihninde sadece futbol olan bir kulüp değiliz. Çocuk, genç ve kadınlarımızdan futbol dışında da çalışmalar yapmak isteyenler için de uygun fırsatlar yaratmaya çalışan sosyal amaçlı bir proje kulübüyüz. Amacımız genci yaşlısıyla, erkeği kadını herkesin kulübümüzün içinde kendine uygun bir yer bulmasıdır. Bugünkü etkinliğimizde de amacımız geçlerimizin doğayı sevmelerini, doğaya saygı duymalarını ve an itibari ile yaşadığımız sürece kayıtsız kalmamalarını sağlamaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Bu faaliyetin gerçekleşmesinde bizlere destek olan Soma Belediye Başkanı Sayın Hasan Ergene’ye, etkinliğin arazi planlamasını ve kılavuzluğunu yapan Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Timur Aka’ya Kulüp yönetimimize ve sporcularımıza çok teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim