Maden kazasında yaralı olarak kurtarıldıktan sonra sedyeye bindirilirken ‘Çizmemi çıkarayım mı?’ diye soran madencinin arından bir insanlık dersi de Ahmet Yankın isimli işçiden geldi. Maden faciasından sağ kurtulan ancak ağabeyini kaybeden Ahmet Yankın, Kızılay’ın yaptığı yardımları unutmayarak, ağabeyinin tabutuna sardığı battaniyeyi Kızılay’a hediye etti. Arama kurtarma çalışmalarında ailesiyle birlikte Kızılay’ın verdiği battaniyelerle korunan Ahmet Yankın, ağabeyinin tabutuna sardığı battaniyeyi de Kızılay Soma Şube Başkanı Aziz Günal’a getirdi. 
Yapılan davranış nedeniyle çok duygulandıklarını belirten Aziz Günal, “Battaniyeyi sembolik olarak genel başkanıma teslim edeceğim. Maden şehitlerimizin adına battaniyeyi genel merkezimize koymak isteriz” dedi.

“AİLEM SİZİN BATTANİYELERİNİZE YATMIŞ”
Ahmet Yankın’ın battaniyeyi verdiği gün ilk önce Kızılay’ın battaniyesini verdiğini sandığını söyleyen Günal, olayı şöyle anlattı:  “Şehitlerimizin defnedildiği yerdeydik. Dinleniyorduk. İki arkadaşımız geldi, önüme bir battaniye bıraktı. ‘Başkanım battaniye getirdim’ dedi. Kızılay olarak battaniye dağıtmıştık. ‘Kızılay’ın battaniyesi mi?’ diye sordum, ‘Yok başkanım. Battaniye’ dedi. Başka da bir şey açıklamadı. ‘Kızılay olarak yapabileceğimiz bir şey var mı?’ dedim. ‘Siz yapacağınızı yaptınız, bundan dolayı sembolik olarak size battaniye getirdim. Bu battaniye, ağabeyimin cenazesine sardığım battaniye. Benim ailem Kızılay’ın verdiği battaniye ile üç kişi yatmış’ dedi. Duygulandım, konuşamadım. Herkes Kızılay’ı konuşuyor. Kızılay’ımız tam tanıtılmamış. Keşke böyle bir olay olmasaydı ama bence Soma halkımız Kızılay’ın ne kadar yararlı bir kurum olduğunu gördüler.” 

Editör: TE Bilişim