Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıkan karar gereği yeniden keşif yapan bilirkişi heyeti incelemelerini tamamladı.


Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin 4 Ocak 2016 tarihli karar duruşmasında almış olduğu karar doğrultusunda, bilirkişi heyeti ile birlikte mahkeme heyeti ve avukatlarla birlikte 25 kişi keşif ve inceleme yapmak facianın meydana geldiği ocağına girdi.


Yapılan incelemelerin ardından müdahil ve sanık avukatlarının da katıldığı keşfi değerlendiren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, “Daha önceden biliyoruz ki gördüğümüz kadarıyla da 4. bandın tamamı ve U3 bölgesi S panosunun olduğu bölge daha önce birçok işçimizin vefat ettiği revirin olduğu bölge kül basılmak suretiyle kapatılmış doldurulmuş. Bu keşif anında gördüğümüz olay şu. 4. bantın yanmış olduğu bölgede 70 metre civarında bir bölge yeniden açılmış ama geri kalan 100 metreye yakın olan kısım yine kapalı bir konumdaydı. Biz mahkeme ve bilirkişi heyeti ile bu bölgeye girdik. Bu bölgede tabii ki önce küllenip sonra açılmasından dolayı da birçok delilin ortadan kaldırılmış olduğunu facia anında görülmesi gereken birçok delilin olmadığını gördük. Her ne kadar bu maden ocağı içersinde yeniden dizayn işlemi yapıldıysa da ayrıntılarda delilerin gizli olduğunu gördük. Bu da bilirkişilerin tespitleriyle ortaya çıktı. Bilirkişiler önümüzdeki süreçte başka tespitlere de ocakta devam edecekler” dedi.

Editör: TE Bilişim