Soma ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Zeytin Budama Kursu’nu başarıyla tamamlayan Karacakaş Mahallesinde yaşayan kadınlar belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Kadınların büyük ilgi gösterdiği kursta konuşan kadınlar ’Zeytinde budama işini bizde yaparız’ dedi. Karacakaş Mahallesinde düzenlenen törene Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Ziraat Odası Başkanı Emin Benli, İlçe Tarım Müdürü İsmail Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Demiraslan, Ali Tulup, Belediyede görevli birim amirleri ve kadınlar katıldı.

DAHA BİLİNÇLİ ÜRETİM YAPMALIYIZ

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, "Gerçekleştirilen kurslarda öğrenilen bilgiler doğrultusunda daha bilinçli ürünler yetiştirmemiz lazım. Artık ilimizde organik tarım başladı. Bu tarım her alanda çok önemli. Bugün bakıyoruz. Yediğimiz içtiğimiz her şeyde ilaç kalıntıları var. Bunlar birçok hastalık ortaya çıkarıyor. Kanser vakaları artıyor. Bizler ürettiğimiz ürünleri organik üretirsek toplum sağlığına katkıda bulunmuş oluruz." dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise zeytin yetiştiriciliğinin eskiden bu yana geleneksel yöntemlerle yapıldığına dikkat çekerek, "Şimdi artık öyle değil. Profesyonel ziraatçıların eğitim verdiği kurslarımızla mahallede yaşayan halkımız tarımı artık daha bilinçli bir şekilde yapacak." diye konuştu.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya da zeytin budamanın öneminden bahsederek sağlıklı ağaçların nasıl yetiştirilebileceği konusunda bilgi verdi. Programda konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Esra Erdal, "Türkiyede artık bayanların çalışma hayatlarında her yerde olduğu bir kez daha belgelenmiş oldu." dedi.

Kursu başarılı bir şekilde tamamlayan bayanlara sertifikaları verilirken, bağ budama makası ile testere hadiye edildi. Karacakaş Mahallesinde zeytin budama kursuna katılan 22 bayana sertifikaları verilirken 20 bayanın da kurslarının devam ettiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim