Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde hummalı bir çalışma başlattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Soma ilçesinde Kamyoncular ve Nakliyeciler Garajı olarak da bilinen Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde düzenlemelere başladı. Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin mevcut haliyle çeşitli sıkıntıları olduğunu aktaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, bu sorunları ortadan kaldıracak, hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

İMAR PLANINA UYGUN HALE GELECEK

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde imar planına uygunluk bulunmadığını ifade etti. Gençoğlu, caddeyi imar planına uygun hale getireceklerini söyledi.

"BORDÜR, TRETUVAR VE AYDINLATMALARIYLA CANLANACAK"

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar ile Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin kısa süre içerisinde, mevcut halinden çok daha farklı bir görünüme kavuşacağını aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Bordür düzenlemeleri, tretuvar çalışması ve aydınlatmalarıyla, Soma’da yaşayan bir alan meydana getireceğiz. İnsanlar bu alanı kullanmaktan mutlu olacaklar” diye konuştu.

"4 ŞERİTLİ YOL OLACAK"

Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde bulunan kavşakta trafik sıkışıklığının önemli bir problem olduğunu aktaran Gençoğlu, “Caddeyi 4 şeritli, orta refüjü olan bir yol haline getireceğiz. Yaya ve taşıt trafiğine uygun olacak. Yeşil alan ve peyzaj çalışmalarıyla kullanışlı bir yol haline gelecek” dedi. Yolun Akhisar-Bergama arasındaki geçiş noktası olduğunu dile getiren Gençoğlu, “Mevcut plandaki yol trafik yoğunluğunun en önemli sebebi. Bu yolu imar planına uygun hale getirerek, yolu genişleteceğiz. Böylece trafik daha hızlı akacak. Vatandaşlarımızın en önemli şikayetlerinden biri olan trafik sorunu da böylece ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim