Somalılar Kurban Bayramı namazında camilere akın etti. Küçük büyük demeden camilere koşan Somalılar maden faciası sonrasında Kurban Bayramına hüzünlü girdi. Camilerde maden şehitleri unutulmazken, edilen dualar şehitlerin ruhlarına gönderildi.
Soma Ulu Cami'de Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ, Bayram vaazında Somalılardan şehit ailelerini unutmamaları ve bayramda herkesin en azından kendi mahallelerindeki şehit ailelerini ziyaret etmelerini istedi.
Bayram namazı sonrası cemaat cami bahçesinde bayramlaşırken, namaz çıkışı bir açıklama yapan Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ, şöyle konuştu: “Soma’da 5,5 aydır buruk günler yaşıyoruz. Ramazan Bayramında da öyleydi, Kurban Bayramında da öyle. Türkiye’mizin her yerinin burada olduğunu gördük. Arefe günü mezarlığa gittiğimizde değişik bölgelerden insanların geldiğini ziyaret ettiğini memnuniyetle gördük. Bu bizim ne kadar birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu ne kadar millet olduğumuzu gösteren güzel bir örnek. Bugün biz şehit ailelerini ziyarete gideceğiz. Her mahallede imam hatiplerimiz ben de 15 aile planladım. Bugün ziyaret edeceğiz."
Herkesin bir eksikliği olduğunu anlatan Karatuğ, şunları söyledi:
“Onların da ciddi eksiklikleri var. Babaları eksik çocukların, eşlerin kocaları eksik. Anne babaların çocukları eksik. O eksikliği bir nebze olsun giderme noktasında ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bayramlar sevinme, sevindirme ve sevilme günleridir. Bunun bilinci ile hareket ediyoruz. Cümle Somalıların, halkımızın milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah’tan böyle acılar yaşatmamasını diliyorum. Hep beraber nice bayramlara inşallah"

Editör: TE Bilişim