Manisa’nın Soma ilçesinde, önceki gün yağan yağmurlardan dolayı taşan Bakırçay Havzası, arazileri ve yolları sular altında bıraktı. Duruma isyan eden vatandaşlar, her yağmurda aynı sorunla karşılaştıklarını söyledi.


Soma ilçesinde İstasyon bölgesinde bulunan Bakırçay Deresi, yağışlardan dolayı taştı. Taşkın nedeniyle vatandaşların arazileri ve Soma merkez ile İstasyon Zafer Mahallelerine bağlantıyı sağlayan yol sular altında kaldı. Soma Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmelerine rağmen her yağmurda aynı sorunla karşılaştıklarını belirten bölge sakinleri kendi imkanlarıyla iş makineleri kiraladıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.


Arazisi sular altında kalan vatandaşlardan Serdar Turan, "Soma Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerimize cevap gelmeyince kendi imkanlarımızla kepçe kiraladık. Arazilere giden suyun önün geçmeye çalıştık" dedi.


Vatandaşlar, taşkının derede ıslah çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle yaşandığını ileri sürdü.


Öte yandan Turgutalp Mahallesi’nde de yaşanan taşkın sorunu nedeniyle birçok seranın içindeki mahsullerle birlikte zarar gördüğü kaydedildi.

Editör: TE Bilişim