Yeni kurulan Platform Soma tren garında bir hanımeli pazarı yapmak için çalışmalarına başladı. Mahalle kadınlarının ev ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için Soma tren garının yanındaki çamlık alana bir “Hanımeli Pazarı” yapmak için çalışmalara başlayan platform yönetim kurulu ve mahalleli kadınlardan oluşan bir heyet, TCDD 3’ncü Bölge Müdürü Murat Bakır'ı İzmir Alsancak’ta makamında ziyaret ederek çamlığın pazaryeri yapılabilmesi için tahsis edilmesi konusundaki taleplerini iletti.

Somalı ekibi oldukça sıcak karşılayan Bölge Müdürü Murat Bakır, bu gibi çalışmalara çok sıcak baktıklarını, özellikle maden kazasından sonra Soma’nın bu tip projelere çok ihtiyacı olduğunu belirterek bu projeye ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti.

Platform adına bir açıklama yapan Hakan Arslancan ise, "İstasyon ve Zafer mahalleleri dezavantajlı iki mahalledir. Bu mahallelerde yaşayan insanların gelişimine katkı sağlayacak ayağı yere sağlam basan projelerle bu gelişimi sağlamaya çalışıyoruz. Hanımeli Pazarı Projesi kadınlarımızın evlerinde ürettikleri malzemeleri satabilecekleri bir pazar olacaktır. Bu proje yaklaşık olarak 4 bin kadına hitap edecek bir projedir. Şu anda demiryolları bakımda olduğu için tren sayısı ve yolcu sayısı az fakat demiryollarının bakımının bitmesinin ardından ortalama bin yolcu günde tren kullanacaktır. Bu da pazarımızın daha hızlı gelişmesini sağlayacaktır. Daha örgütlü hareket edebilmek için 'Kadın Gelişim Grubumuzu' oluşturduk sık sık toplantılar yaparak neler yapabileceğimize birlikte karar veriyoruz. Kadınlarımızın son derece olumlu fikirleri var şimdi bir eğitim seferberliği başlatacağız ve kadınlarımıza birçok konuda eğitimler vererek kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağız. Bu eğitimleri de daha sonra üretime dönüştüreceğiz. Birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden destekler buluyoruz inşallah daha güzel günler mahalle halkımızı bekliyor." dedi.
Editör: TE Bilişim