Soma Belediye Meclisi Salonu'ndaki toplantıya, Somaspor'un anonim şirket yapılıp 3. Lig'e çıkartılması önerisini yapan Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticisi Sinan Vardar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Belediye Başkanvekilleri Ali Tulup ve Sabır Tuna ile Somaspor'un iki amigosu da katıldı.
Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Soma"da yaşanan üzücü olay sonrası devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, "Bugün Soma için de önemli bir adımı daha atıyoruz. 'Soma, 2014 Sosyal Sorumluluk Projesi' adı altında hayata geçirmek istediğimiz bu proje ilçeye çok önemli yenilikler getirecek. Bu sadece futbol dalında değil diğer farklı etkinliklerle de bu gelişme devam edecek. Devletimiz, 61 maddeden oluşan bir kanun teklifini meclise verdi. Burada alınacak kararla bundan böyle madenlerimizde çalışan işçi kardeşlerimiz bu tür olaylarla karşılaşmayacak. Çalıştıklarının kat kat fazlasını alarak yaşamlarını sürdürecekler" dedi.
Milletvekili Selçuk Özdağ ise Soma'da 301 madencimizin öldüğü kazanın acısının unutması için ilçenin takımı olan Somaspor'u üst sıralara yani profesyonel liglerde görmek istediklerini belirterek şunları söyledi: "Bu konuda spor adamımız Sinan Vardar bu konuda çalışma başlattı. Ayrıca kendisi de bir turizmci olduğu için Darkale köyümüze turist getirmek için gerekli çalışmalarını yapacağını belirtti".
VARDAR, "SOMA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"
Spor adamı ve turizmci Sinan Vardar ise maden felaketiyle karşı karşıya kalan Soma'ya sadece spor alanında değil sosyal yaşamda da şirket olarak destek vermek istediklerini dile getirdi. Desteklerinin futbolla ilgili olmadığını vurgulayan Vardar, "Sosyal gelişmelerle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Tesisleşmeye destek vermeyi amaçlıyoruz. 10 bin kişilik bir stat projesi çizdirdik. Atletizmin yanı sıra diğer branşlarda, ayrıca eğitim konusunda destek olacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Soma, Türkiye'ye örnek olacak" diye konuştu.
Toplantının çıkışında konuşan Hasan Ergene, üzücü bir maden kazası yaşadıklarını belirterek, "Kazanın olduğu gün devletimiz bütün yardım ekiplerini, milletvekillerini ilçemize gönderdi. Vatandaşlarımızın maddi ve manevi sorunlarını yerinde görmek için Soma'ya geldiler. Hepimizin de bildiği gibi Soma'da spor çok seviliyor. Bu branşı daha ileriye götürmek ve Somalılar'a en iyi sporu yaşatmak için projeler hazırlıyoruz. Soma'nın ve halkımızın eski günlerine dönmesi için bu yaralar kısa zamanda sarılacak" dedi.

Editör: TE Bilişim