Cengiz Topel Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile devam etti. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi, İstiklal Marşı söylendi. 
Çelenk sunumu sonrasında anma töreni Soma Belediyesi Sinema Tiyatro ve Konferans Salonu'nda devam etti. Buradaki törene Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı İbrahim Kılınç, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
"ATATÜRK, DÜNYA MİLLETİ'NE ÖRNEK OLAN BİR LİDERDİ"
Anma töreni Tarih Öğretmeni Mehmet Yabacı'nın yaptığı günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ile başladı. Yabacı, "Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk Milleti'ni derin bir üzüntüye boğmuştur. Onun aramızdan ayrılışı bütün yurtta ve dünyada geniş yankı uyandırmıştır. Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası: O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Atatürk yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük payın sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok yenilikler gerçekleştirmiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği inkılaplar ile Türk Milleti'ne çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir yere gelmesini sağlamıştır. O'nun hayali güçlü ve büyük bir Türkiye idi. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederse, manevi mirasçılarım olurlar" demek sureti ile kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını, çok çalışarak bilimde dolayısı ile teknolojide ileri seviyelere ulaşılmasını arzu ve temenni etmiştir. İşte 10 Kasım'lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşıldığı tatbik edildiği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayıp düşüncelerinden daha iyi istifade edip bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Rahat uyu! Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz." dedi. 
Kız Meslek Lisesi'nin hazırladığı anma programı, öğrencilerin yaptığı gösteriler, okuduğu şiirler ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile devam etti. Atatürk ve Anne Sevgisi adlı mizansen gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilişim