Soma Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık ve Soma Belediyesi yetkilileri katıldı. Toplantıda, Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin İmar Planı'nın verilyen yetki ile Soma Belediyesi tarafından hazırlandığı belirtildi. Organize Sanayi Bölgesi'nde planlanan toplam alanın 953 bin metrekare olduğuna dikkat çekildi. Hazırlanan imar planındaki parsellerin 24'ünün 3- 5 bin metrekare, 12'sinin 10- 20 bin metrekare, 24'ünün 20- 30 bin metrekare, 3'ünün 30- 40 bin metrekare, 4'ünün 50- 100 bin metrekare olacağı, geri kalan alanların ise sosyal tesis, arıtma tesisi, ticaret alanı, ibadethane, yol ve yeşil alan olarak kullanılacağı kaydedildi.

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılması için 10 milyon TL harcandığını ancak yetmediğini için Soma Belediyesi'nden 850 bin TL kaynak aktarıldığına dikketi çeken Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene,  "Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları için 16,5 milyon TL hazır. Altyapı çalışmaları başlıyor" dedi.

Organize sanayi bölgesinin Soma için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Ergene, "İlçede meydana gelen büyük maden kazasından sonra madencilik standartlarının geliştirilmesi, çağdaş madencilik standartlarına yükseltilerek çalışmalarına devam etmesi gerekmektedir. Soma'da yaşayan vatandaşlar için madencilik tek iş alanı olmayacak farklı alanlarda daha başarılı ve standartları yüksek tesislerde daha da önem kazanan meslek kolları ile kendini yetiştirip hem Soma'ya hem de ülkemize önemli katkı sağlayacaklardır" dedi.

Soma'da yaygın olan madenciliğin yanı sıra Soma Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan farklı ekonomiye sahip iş kolları ile ilçenin ekonomisinin canlanacağının da altını çizen Başkan Ergene şöyle devam etti:

"Soma'nın konum olarak İstanbul - İzmir Otoyolu'na yakın oluşu, Aliağa-Bandırma Yüksek Hızlı Tren hattının üzerinde oluşu, mevcut konvansiyel demiryolu hattının sınırında oluşu, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na 70 kilometre mesafede oluşu aynı zamanda Soma'da var olan termik santralinin yanı sıra yeni bir termik santral yapılacak olması bölgemizi cazip kılıyor. Yapılacak organize sanayi bölgesine yatırımcıların yoğun ilgisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gün geçmiyor ki Soma Organize Sanayi Bölgesi'nden bölgeyle ilgili bilgi almak üzere veya yer tahsisi talep etmek üzere bizlerle irtibata geçen yatırımcı olmasın. Sık sık Soma'ya ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Biz de bu ziyaretlerde yatırımcıları hem burada ilgili birimlerimiz aracılığıyla bilgilendiriyoruz hem de yerine göre götürüp göstermek suretiyle Organize Sanayi Bölgemiz'in tanıtımını yapıyoruz. Soma'nın önünü açacak çok önemli organize sanayi bölgesi yatırımıdır."

"YERLİ OTOMOBİL İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU"
Başkan Ergene, gündemde olan yerli otomobil üretimi için de Soma'yı adres gösterdi. Başkan Ergene, "Yerli otomobil üretimine evsahipliği için Soma hazır, biz de varız. Yerli otomobil Soma'da yapılırsa biz bundan memnuniyet duyarız. Bunun muhtelif kriterleri vardır. En önemlisi de yan sanayi yatırımlarıdır. Yerli otomobil fabrikası Soma'da Organize Sanayi Bölgesi tercih edilirde kurulursa 14 bin dönüme kadar genişleme şansımız var. Yer sıkıntımız yok. Biz memnuniyetle talip oluruz. Birçok taliplinin de olduğunu biliyoruz. Konya, İzmir ve Manisa'nın talip olması gibi bizde Soma için talibiz" dedi.

Editör: TE Bilişim