Soma Halk Eğitim Merkezi 2013-2014 eğitim öğretim yılı içersinde 81’i meslek 52’si genel 7’si de okuma yazma olmak üzere düzenlediği toplam 140 kurs ile 3 bin172 kursiyeri eğitimden geçirdi.
13 AŞÇI ÇIRAĞI BELGELERİNİ ALDI
Eğitim öğretim dönemi içersinde düzenlenen aşçı çırağı kursunu başarıyla bitiren kursiyerler için belge töreni düzenlendi. Soma Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Orhan, kurs öğreticileri ve kursiyerler katıldı.
Aşçı çırağı kursunu başarıyla tamamlayan 13 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Orhan, “Aşçı çırağı kursumuz 272 saat olup, Hijyen ve Sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış veya deneyimini arttırmak isteyen mutfak elemanı yetiştirmeyi hedefler. Kişisel bakım, işe hazırlık, hijyen ve sanitasyon, kritik kontrol noktalarında risk analizi (HACCP), bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, fond veya temel çorbalar yumurta pişirme ve basit tatlılar içerir. İstihdam alanları; Mesleki yerliliklerini kazananlar, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim