Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 81 ilde açılan kütüphanelerden biri de Manisa'nın Soma ilçesinde oluşturuldu. Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'nun 1'inci katında boş bir salon, 3 ay önce içinde çeşitli türlerde 300 kitabın ve bilgisayarların bulunduğu kütüphaneye dönüştürülüp, şehit polis memuru Murat Çakmak'ın adı verildi. Kütüphanenin açılışı için bugün düzenlenen törene şehit polis Çakmak'ın eşi Gülseren Çakmak, Soma Kaymakam Ahmet Altıntaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Okul Müdürü Cavit Özben, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol "ÇOPEP kapsamında bu okulumuz seçildi. Kütüphanemiz 3 ay önce tamamlandı. Şehidimizin ailesi de bizleri kırmayıp açılışa katıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz Emniyet Genel Müdürlüğümüz'ün katkılarıyla bu hale getirildi. Vatanımıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

Kütüphaneye ismi verilen polis memuru Murat Çakmak 9 Aralık 1998 tarihinde, Çardak Havaalanı'na göreve giderken trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Editör: TE Bilişim