Maden şehitlerinden Celal Sevinç'in eşi Havva Sevinç, kızları Döne sevinç, Serpil Sevinç ve oğlu Salih Efe Sevinç'i de yanına alıp şehitliği ziyaret etti. Havva Sevinç eşinin mezarı başında dua edip kuran okudu. Baba acısını yaşayan çocukların ise, gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Kız kardeşlerden Serpil Sevinç'in babasının mezarının başına bıraktığı mektup ise, okuyanları gözyaşlarına boğdu. Babasına olan özlemini yazan Serpil Sevinç, mektubun altına annesi Havva ile kardeşleri Döne ve Salih Efe'nin de adlarını yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:
"Selamünaleyküm babacım, aleykümselam babacım. Sensiz geçen ilk bayramımız. Ellerini öpemiyoruz babacım. Ama kabrindeyiz şu an. Mekanın cennet olsun. Kabrin nur olsun baba. Arife günü şehitliğe gittik baba. Başucuna oturduk üç kardeş boynumuz buruk kaldı. Her bayram yanımızdaydın. Bu bayram yoksun babam. Olsaydın bayram namazına giderdin. Annem kahvaltı hazırlardı. Biz de kardeşlerimle bayramlıklarımızı giyerdik. Namazdan geldiğinde hep birlikte kahvaltımızı yapardık. Babam sen bizi akrabalarımıza götürürdün, getirirdin babam. Bu bayram yoksun babam. Kim gezdirecek bu bayram bizi babam. Yoksun babam, yine yoksun. Bizler yalnız kaldık babam. Babam seninle hayallerimiz nerde kaldı babam. Babam yoksun yanımızda yine yoksun. Babam yoksun" Kız kardeşler Serpil ve Döne annelerinin mezar başında Kuran okuduğu sırada ağlayan kardeşleri Salih Efe'yi sakinleştirmeye çalıştı.

OĞLUNUN MEZARINA ÇİÇEK DİKTİ

Şehitliği ziyaret eden ailelerden biri de Uğur Çolak'ın babası, annesi ve oğlu oldu. Torunları 22 aylık İsmail Ayaz Çolak'ı da yanlarına alan baba İsmail Çolak ve anne Gülsüm Çolak, şehit madenci oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü. 
Anne Gülsüm Çolak, madenci oğlunun mezarına çiçek dikti, bayram şekeri bıraktı.

 
Editör: TE Bilişim