Soma Belediyesi ve Ziraat Odası işbirliği ile 2014 ve 2015 yıllarında çiftçilere 28 bin zeytin ve 2 bin 500 asma fidanı dağıtırken; 2016 yılında ise 22 bin zeytin, 5 bin 200 ceviz ve 3 bin meyve fidanı olmak üzere 3 yılda toplamda 60 bin 700 fidan dağıtmış olacak.

Yeşili seven belediyecilik anlayışı ile geçtiğimiz yıllarda dağıttığı binlerce fidan ile doğaya büyük katkı sağayan Soma Belediyesi, 2016 yılında da fidan dağıtmaya devam ediyor. Ziraat Odası koordinesi ile Soma Belediyesi kaynaklı fidanların dağıtımına başlandı. Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen törenle çiftçilere meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ziraat Odası Başkanı Emin Benli, belediye personeli ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.


Cengiz Topel Meydanında gerçekleştirilen fidan dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Ahmet Altıntaş, yeşilin önemine değinerek, vatandaşlardan diktikleri fidanları korumalarını ve onların bakımlarını yapmalarını istedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, geçtiğimiz yıllarda binlerce fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, bu yılda ilk etapta yaklaşık 2 bin 500 meyve fidanının toprakla buluşacağını anlatarak, "Muhtarlık Müdürlüğümüzün katkılarıyla Ziraat Odamızın işbirliği ve mahalle muhtarlarımızın desteğiyle böyle bir projeyi devam ettiriyoruz. Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Soma’nın kırsal kesimleri de Soma Belediyesi’nden hizmet alır hale geldi. Bu hizmetle çiftçilerimizin desteklenmesi kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması daha bilinçli bir şekilde ziraat yapması da bizim ana hedeflerimiz arasında. Bunu sağlamak için kırsal hizmetler müdürlüğümüzü muhtarlıklar müdürlüğüne dönüştürmek suretiyle hizmetlere başlatmıştık. Toprakla buluşan her fidan bizim için çok değerlidir. Buradan aldığınız her fidanı mutlaka dikin. Onlara en azından bir kaç yıl çok iyi bakın ki meyve verir hale gelsinler. Bu çok hayırlı bir iştir. Biz belediye yönetimi olarak böyle hayırlı bir iş içinde olmaktan çok mutluyuz. İnşallah Soma’da toprakla buluşan fidan sayısı her geçen gün artsın dolayısıyla böylece havamızın kirliliği de biraz azalmış olur. Daha yeşil bir çevrede yaşama imkanına kavuşalım." dedi.

Cengiz Topel Meydanı’nda temsili olarak getirilen 300 adet fidan ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Fidanların dağıtımı sırasında adeta izdiham yaşanırken, fidanları alabilmek için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Editör: TE Bilişim