Başkan Hasan Ergene, yaptığı açıklamada, “Burada milletvekilimizin niyetini sorgulamak belki bize düşmez ama öyle bir açıklama yapıyor ki artık ELİ’de bürokratlar kamu yararına yapılan hizmetlerin altına imza atmakta herhalde bir kez daha düşünürler. Çünkü biz bugüne kadar Ege Linyitleri İşletmesi’nden kamu hizmetlerinin yürütülmesi adına özellikle eğitimle ilgili yatırımlarımızda her zaman destek gördük. G noktası olarak bilinen yer toz duman içersinde görünen Soma’ya yakışmayan bir yerdi. Buraya güzel bir okulumuz yapılıyor. Bu yetkililer imza atmaktan çekinmedikleri için Soma’ya böyle bir eğitim irfan yuvasını kazandırıyoruz” dedi.
Bu haberde kastedilen arazilerin yaklaşık 56 bin metrekare civarında olduğunu belirten Ergene, “Soma imar planında tamamıyla yeşil alan, yol ve belediyemiz hizmet alanı olarak bize terk edilen yerler. Hiçbiri arsa değil. Bir tanesi belediye hizmet alanı, geri kalanı mahallelerde imar planımızda yeşil alan ve yol olarak görünen yerler. Bahsedilen binada arka mahalledeki spor salonu harap vaziyette zaten. Burayı da restore ediyoruz. Yanına da bir halı saha yapıyoruz. Bu hizmetler Ege Linyitleri İşletmesi devrettiği için vatandaşa sunuluyor” dedi.

“BU SÖZLERE SOMA HALKI DA ÜZÜLMÜŞTÜR”
Burada kamuoyunu yanlış bilgilendirme olduğunu söyleyen Ergene, “Biz bugüne kadar Ege Linyitleri İşletmesi’nden hep destek gördük. Hem genel müdür, hem müessese müdürü hem de yönetim kurulundan Soma’ya yapılacak olan devlet yatırımlarını, belediye yatırımlarının önünü açan bir yaklaşım gördük. Ama bu şekilde gündeme gelmelerine hele hele bir milletvekilimiz tarafından enine boyuna araştırılmadan hiçbir şekilde bize de sorulmadan açıklama yapılmasına biz belediye yönetimi olarak üzüldük, Soma halkı da üzülmüştür. Çünkü 3. şahsa devredilen bir yerden bahsedilmiyor. Belediyeye devredilmiş. Belediyeye devredilmesi demek halka devredilmesi demektir. Adından Halk olan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilimiz bu şekilde halkı yanlış bilgilendirecek bir açıklama yapmasına üzüldük” dedi. 
Başkan Ergene önümüzdeki meclis toplantısında da konuyu gündeme getireceğini belirterek belediyeye devredilen yerlerin hepsini detaylı olarak çıkararak meclis üyeleriyle paylaşacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim