Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 günü 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Somalılar en acı ikinci bayramını geçiriyor. Kurban Bayramı arefesinde Soma Belediye Mezarlığı'nda bulunan 301 maden şehidinden 39'unun kabrini ziyaret etmek için yoğunluk oluştu. Maden şehidi yakınlarının yanı sıra ilçe halkı ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar maden şehitlerinin kabirleri başında dua etti.

"BİZİM BAYRAMIMIZ YOK ARTIK"
Soma'daki maden faciasında 26 yaşındaki oğlu Uğur Çolak'ı şehit veren baba İsmail Çolak, torunu İsmail Ayaz ve annesi Gülsüm Çolak ile birlikte oğlunun kabrini ziyaret etti. Maden şehidi Uğur Çolak'ın oğlu İsmail Ayaz Çolak babasının mezarı başında her şeyden habersiz oyunlar oynarken yürekler bir kez daha burkuldu.
Baba İsmail Çolak da bayrama hüzünle girdiklerini belirterek "Bizim için bayramlar yok artık. Bundan sonraki bayramlar bizim için acı bayramlar. Bir tarafımız eksikken evlatlarımızın yokluğuyla bizim bayram kutlamamız ne kadar doğru olur. Bizi rahat bıraksınlar artık. Acımızla yaşayalım. Bizim için bayram yok. Biz artık buraya oğlumuzun yanına gelerek gözyaşı dökeceğiz. Bizim bayramımız burası" dedi.

"O GİTTİ BİZİM BAYRAMIMIZ BİTTİ"
Maden şehidi 33 yaşındaki Kader Yıldırım'ın ailesi de maden şehitliğini ziyaret edenler arasında yer aldı. Maden faciası sonrasında Denizli'deki ailesinin yanına taşınan maden şehidinin eşi Şengül Yıldırım Soma'ya gelerek eşinin mezarı başında gözyaşı döktü. 'Artık Bize Bayram Yok' diyen Şengül Yıldırım, "O gitti bizim bayramımız bitti" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Maden şehidinin oğlu 8 yaşındaki Onur Yıldırım ise babasının mezarı başında dua etti.
36 yaşındaki maden şehidi Muhammet Arslancan'ın babası Abdullah Arslancan da oğlunun kabri başında gözyaşı dökerken, "Bu acı sönmez, bayram artık bize bayram değil. Burukluktan başka birşey değil. Bayram artık yok bize. Bu acıyı çeken bilir. Allah'ım kimselere göstermesin" dedi.

Editör: TE Bilişim