Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma davasının ikinci duruşmasının görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu önünde gazetecilere açıklama yaptı. Soma davasının ikinci duruşmasının ertelendiğini hatırlatan Feyzioğlu, bir tek mağdur şehit ailenin bile bu davadan vazgeçmeyeceğini söyledi.

“BU BİR KAZA DEĞİL KATLİAM”
Baro olarak çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını ve Türkiye Barolar Birliği Soma Maden Faciası adlı rapor hazırladıklarını belirten Feyzioğlu, çapraz sorguya dair hazırlık yaptıklarını ve verilebilecek olası cevaplara belgelerle karşı verecekleri raporla cevap vereceklerini açıkladı. 
Türkiye Barolar Birliği Soma Maden Faciası adlı 136 sayfalık raporu 30 akademisyenin katılımıyla hazırladıklarını aktaran Feyzioğlu, “Biz bu işe bilimsel yöntemle yaklaşıyoruz. Bu raporda okumaktan yorulan yöneticiler için 10 sayfalık bir özet var. 301 evladımızı kaybetmişiz ama yine de özetini yazdık, bari özetini okusunlar diye. Okunduğunda görülecek ki bu bir kaza değil, bu bir cinayet bir katliam. Olmayabilirdi eğer şu raporda yazılı olan önlemlerin hepsi değil üçte biri alınsaydı bu olmayabilirdi” dedi.

“AİLELER EL YAZISIYLA SOMA’NIN KİTABINI YAZACAK”
Şehit aileleri ile bir karar aldıklarını belirten Feyzioğlu, şunları söyledi: “Anneler, eşler, evlatlar acılarını elleriyle yazacak. Kağıt kalemle yazacaklar, ne hissediyorlar duruşmada ne söylemek istiyorlar hepsini yazacaklar ve Soma acılarının kitabını çıkaracağız biz. Türkiye Barolar Birliği basacak bu kitabı ve bu davaya mağdur ailelerin diyecekleri iddiaları olarak delil olarak sunacağız. Bu acılar bu duygular bu davanın ayrılmaz bir parçası olacak. Bir ay içerisinde bu kitabı onların el yazılarıyla çıkracağız. Adalete, gerçeğe ulaştığımızda acılarımızı kabuk bağlatabiliriz, ama bugün o yaralar kanıyor daha.”

“GERİDE BENİM GİBİ GARİP ANNELER KALDI”
Maden faciasında oğlunu kaybeden acılı anne Elmas Kaya da, Feyzioğlu’nun ardından suçluların cezasını çekmesini dile getirdi. Acılı anne, “Ne yapmışlar diye önce vicdanlarına sorsunlar. 301 rakam değil candı. Geride kalan yetim çocuklar, benim gibi garip anneler var. Adaletimize sığındık, onlara güveniyoruz. Onlar da bizim istediğimiz cezayı alsınlar. Tamam evlatlarımız geri getirilmeyecek ama en azından yüreğimize su serpilsin istiyoruz. Biz buralara kolay mı geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim