Emniyet güçleri meydanda yoğun güvenlik önlemi alırken oluşturduğu barikatla alana giren herkesi aradı. 
Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını yapan Hakan Arslancan, Somalılar olarak, memleketimizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde, terörü lanetlemek ve şehitlerimize onların manevi huzurlarında minnettarlığımızı belirtmek için bu gün burada toplandıklarını belirtti. Böyle anlamlı bir programa katılan herkese teşekkür eden Arslancan, şöyle konuştu: "Terör nereden hangi amaçla gelirse gelsin lanetliyoruz. Masum insanların canına kast eden bu lanet insanları, Allah kahhar ismiyle kahretsin. Bugün; Türk bayrağını yakarak, vatanımıza göz dikerek, Mehmetçiğimize, polisimize ateş ederek, hain pusular düzenleyerek mutlu olacağını sanan gafillere, vatan hainlerine, nankörlere ve onları dışarıdan destekleyen dış güçlere üç kelimelik bir mesajımız var. Unutmayız, unutturmayız ve asla affetmeyiz."

Şehitleri unutmayacaklarını anlatan Arslancan, sözlerine şöyle devam etti: "Şehitlerimiz; delikanlılık çağında, millet ve vatan aşkıyla görev yapmaktaydı. Hepsi birer ana kuzusuydu ama hainlerin kurşunlarına karşı göğüslerini siper ettiler. Damarlarında kan deli gibi akarken, tek düşünceleri vardı; bin yıllık Türk yurdunu bölmek isteyen gafillere ve hainlere karşı durmak, al bayrağın gölgesinde vatanı beklerken, can verip şehitlik mertebesine ulaşmaktı. Rabbim mertebelerini şehitlik, mekanlarını cennet eylesin."

Terörün bir memleket meselesi olduğunu anlatan Arslancan, sözlerini şöyle tamamladı: "Şehitlerimiz baş tacımızdır. Bu ülkenin insanları olarak hepimiz kardeşçe, barış içinde bir yaşam için, terörsüz bir Türkiye için ne gerekiyorsa yapılsın istiyoruz. Hainlere ve bu kahraman Anadolu insanının canı ve kanı üzerinden hesap yapanlara yüksek sesle bir kez daha söylüyoruz. Korkmadık, korkmuyoruz ve asla korkmayacağız."
Editör: TE Bilişim