13 Mayıs 2014 günün Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen Eynez Karanlık vadi bölgesindeki Soma Kömürleri A.Ş’ye ait ocaktaki patlama sonrasında yaşamlarını yitiren 301 şehit madenci için Akhisar’daki davaya katılan ailelerince mum yakıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’de eyleme katılarak maden şehit ailelerine destek verdi.
Aileler 2015 yılı son davasına büyük katılımla yer alırken sabah başlayan ve öğleden sonrasını bulan davada Mahkeme başkanı Aytaç Ballı’nın yemek arası vermesi ile birlikte toplanan Şehit Madenci eşleri güvenlik çemberi dışında eşlerinin isimlerini taşıyan pankart önünde mumlarla 301 yazarak onları bir kez daha ne denli sevdiklerini ortaya koydular.
Şehit Madenci yakınları bu anlamlı eylemi sırasında “Biz onları kaybettik fakat onları bu dünyadan göç ettirenlerle ilgili hukuksal mücadelimizi bir tek kişi kalana değin sürdüreceğiz.Bu mücadealimiz sadece bizim değil tüm Türkiye genelinde çalışan ve ter döken emekçi madenciler içindir. İmbattan gereksiz yere işten çıkartılanlarla ilgili mücadelemizi sürdürceğiz”

 

Editör: TE Bilişim