KAPASİTE ARTTIRILDI

Özelleştirmeden önce Somalıların ve bazı kurumların karşı çıktığı Soma Termik Santrali, özelleştikten sonra önemli projelerini faaliyete geçirmeye başladı. Santralin İşletme Müdürü Mehmet Öksüzler santrali devraldıklarında altı üniteden sadece ikisinin devrede olduğunu şu anda ise sadece 2. ünite haricinde tüm ünitelerin devrede olduğunu kaydetti. Öksüzler 2. üniteyi de bugün yarın devreye alacaklarını belirterek, santralin mevcut kapasitesi ile çalışacağını belirtti. Önümüzdeki süreç içersinde önemli yatırımların da yapılacağını vurgulayan Öksüzler, bu süreçte en kısa sürede Somalıların yıllardır sıkıntısını çektiği kirliliğe de çözüm aradıklarını bunu kurulacak baca gazı arıtma sistemiyle gidereceklerini ifade etti.
KÖMÜR ALIMI ARTTI
Henüz santrali devralalı kısa bir süre olmasına rağmen önemli değişikler yaşanan Soma Termik Santrali’nde kömür alımı da arttı. Bu da en fazla Soma Nakliyeciler Kooperatifini memnun etti. Özelleştirme öncesinde büyük endişe duyan Nakliyeci esnafı özelleştirme sonrasında ise yüzleri yavaş yavaş gülmeye başladı. İşletme Müdürü Öksüzler, bazı yatırımlardan sonra kömür alımlarının daha da artacağı müjdesini verirken tabi bunun üretime bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.
“SOMA’DA KAZANIYORSAK SOMA’YA DA FAYDAMIZ OLMALI”
Santrali devraldıktan sonra çalışanların firma hakkında bilgisi olmadığından dolayı endişe yaşadıklarını birçoğunun da 4-c’ye geçmek istediğini belirten Öksüzler, şu anda çalışmaların sürdüğünü 4-c’ye geçmek isteyenlerin geçeceğini kaydetti.
Konya Şeker’in çalışanlarının önemli bir kısmını Soma’dan karşılayacağını söyleyen Öksüzler, ilerleyen süreçte yapılacak yeni yatırımlarla çalışan sayısının da artacağını kaydetti.

Kaynak: Soma Olay

Editör: TE Bilişim