Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için başlatılan çalışmalarda kamulaştırma işlemlerinin Soma Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ve kamulaştırmanın tamamlanmasının ardından altyapı çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 15 yıldır beklenen ve 2016 yılı ile birlikte kurulması kesinleşen ve kamulaştırma çalışmalarında alanın dörtte birinin tapularının alındığı Soma Organize Sanayi Bölgesinde Müteşebbis Heyet bir kez daha Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın başkanlığında toplandı.


Soma Kaymakamlık binasında gerçekleşen toplantıya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran, Soma Belediyesi, Ticaret Odası ve SEAŞ’tan heyet temsilcileri yer aldı.

1 MİLYON 740 BİN LİRA KAMULAŞTIRMA PARASI ÖDENDİ

Soma’ya çok şey katacak olan Soma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile hayallerin gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Vali Bektaş, toplam 48 parsele denk gelen yaklaşık 10 bin metrekarelik Organize Sanayi Bölgesi alanının 255 bin 615 metrekaresinin kamulaştırmasının tamamlandığını ve tarla sahiplerine 1 milyon 740 bin 974 lira kamulaştırma ödemesi yapıldığını belirtti. Soma Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının iyiden iyiye hızlandığına dikkat çeken Bektaş, "Kamulaştırma tamamlandığında altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacak ve tamamlanacak. Kamulaştırma çalışmalarını belediye yürütüyor ve hızla devam ediyor" dedi.


Toplantının basına kapalı bölümünde ise toplantı gündeminde yer alan müteşebbis heyeti, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin toplantı başına alması gereken ücret ve huzur hakları miktarları ile OSB personeline ödenecek ücretlerin alt ve üst limitleri belirlenmesi konusu görüşüldü. Toplantı da Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin 2016 yılı bütçesi de görüşüldü.

Editör: TE Bilişim