Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da madendeki yangında ölenlerin sayısının 232 olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı bölgesine geldi. Özel uçak "DAP" ile Ankara'dan Manisa'nın Akhisar ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, buradan da karayoluyla Soma ilçesindeki maden ocağı bölgesine geçti.

Başbakan Erdoğan'ı, maden ocağı bölgesine gelişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, maden ocağındaki incelemelerin ardından Soma Belediyesi'ne hareket etti. Erdoğan'ın faciaya ilişkin kapsamlı açıklamalarını belediye ziyaretinin ardından yapacağı bildirildi.

BAKAN YILDIZ'IN SABAH YAPTIĞI AÇIKLAMA 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa'nın Soma ilçesinde kazanın meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulundu. Bakan Yıldız, burada yaptığı açıklamada 205 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. 80 yaralı var. Bir belediye başkanı sanki kendisi yetkiliymiş gibi açıklama yapıyor. İşçi kardeşlerimizin hayati tehlikesiyle uğraşıyoruz. Şu anda ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Burada hepimizin canı gidiyor." dedi.

Bakan Yıldız, "Kaza sonrası denetimlerimizi teftişlerimizi nihayetlendirmeden yangının devam edip etmediğiyle ilgili cümlelerin konuşulduğunu duyuyorum. Hem adli hem de idari soruşturmaları olacak. Şu anda yalnızca işçi kardeşlerimizi düşünüyoruz. Gün ağarana kadar olan gündemimiz o işçi kardeşlerimizi çıkarmak olacak. Elimizdeki en önemli veri 201 kardeşimizin şehit olduğudur." dedi.

Editör: TE Bilişim