Ziyaret esnasında konuşan Fatih Avkaş, “Sayın vekilim kazadan sonra bizi ziyaret ederek acımızı paylaşmıştı. Bu sayın vekilimin bizi ikinci ziyareti. İlk ziyaretinden sonra sayın vekilimle görüşmelerimiz sürekli devam etti. Geçen hafta bir oğlum oldu. Oğluma kazada kaybettiğim babamın ve kardeşimin adını yani Hüseyin Ferhat adını koydum. Vekilime bu durumu bildirdim. Acı günümüzde yanımızda yer alan sayın vekilim bu mutlu günümüzde de bizi yalnız bırakmadı. Acı ve mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan sayın vekilime teşekkür ediyorum.” dedi.
Soma’daki maden kazasında hayatlarını kaybeden baba-oğul Hüseyin-Ferhat Avkaş ailesini ziyaret eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 13 Mayıs’da Soma’da yaşanan maden kazasında resmi rakamlara göre 301 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu kazada emekli olduğu halde maddi sorunlar nedeniyle tekrar madenlerde çalışmaya başlayan 43 yaşındaki baba Hüseyin Avkaş ile askerlik harçlığını kazanmaya çalışan 19 yaşındaki Ferhat Avkaş hayatını kaybetmiştir. Kazanın yaşandığı gün Fatih kardeşimiz rahatsızlığı nedeniyle işe gitmeyerek hayata tutunmuştur. Bu Takdir-i İlahi’dir. Ancak 301 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu maden kazasında bir takım kirli ilişkiler ve ihmaller zinciri vardır. Soma’daki maden kazalarının araştırılmasıyla ilgili bir komisyon kuruldu ve ben de bu komisyonun üyesiyim. Bu elim kazada sorumluluğu bulunanların cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.
Avkaş ailesini geçen hafta da ziyaret ettiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Geçen haftaki ziyaretimizden sonra Avkaş ailesi ile aramızda sıcak bir dostluk oluştu. Fatih kardeşimiz de bizi arayarak bir çocuğunun olduğunu ve çocuğuna babasının ve kardeşinin ismini verdiğini, eğer mümkün olursa bizi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Biz de bunun üzerine Avkaş ailesini tekrar ziyaret ettik. Bu bebekle birlikte Hüseyin ve Ferhat Avkaş’ın ismi yaşamaya devam edecektir. Hüseyin Ferhat bebeğe analı, babalı sağlıklı bir ömür diliyorum. Avkaş ailesinin de bildiği gibi biz her zaman Somalıların, madenci kardeşlerimizin ve bu kazada yakınlarını kaybeden acılı ailelerin yanındayız.” dedi.
Ziyaret sonrası madencilerle ilgili çalışmalarından dolayı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a teşekkür eden Fatih Avkaş, “Sayın vekilimle kazadan sonra tanıştık. Ancak görüşmelerimiz sürekli devam etti. Vekilimin; madencilere erken emeklilik hakkı verilmesi, yeraltında çalışanlara taban ücret uygulanması, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına istihdam hakkı verilmesi gibi kanun teklifleri verdiğini gazetelerden okuduk. Sayın vekilim Soma’daki kazadan önce madencilerle ilgili çok sayıda kanun teklifi ve önerge vermişti. Ancak bunlar dikkate alınmamıştı. Umarım Sayın vekilimin bu çalışmaları bundan sonra dikkate alınır. Sayın vekilim vermiş olduğu önerge ve kanun teklifleriyle madencilerin yanında olduğunu ve madencilerin dostu olduğunu göstermiştir. Bu çalışmalarından dolayı sayın vekilime ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim