Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ceza duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Tutuksuz sanıkların 6, tutuksuz sanıkların 19'unun katıldığı 6'ncı duruşmanın 3'üncü oturumunda madenden sağ kurtulan Hasan Hüseyin Keskin tanık sıfatıyla dinlendi. Madende usta yardımcısı olarak çalışan Keskin, olay günü yaşadıklarını anlattı. 
Olayın olduğu saatlerde işlerini bitirdiklerini ve 4. bandın oraya geldiklerini söyleyen Keskin, "Servet Keskin ile birlikte 4. bandın altından geçerken baktım bant alev alev yanıyor. Banttaki alevler tavana kadar çıkmıştı. İçindeki kömürler yanmıyordu. Pis hava çıkışında bekledik. Sonra da bayılmışım" dedi. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı'nın maskeleri takıp takmadıkları sorusu üzerine Keskin, maskelerin çalışmadığını iddia etti. 
Maskeyi taktıktan sonra bir iki defa nefes çekebildiğini anlatan Keskin, "Sonra bayıldım. Maskemin çalışmadığını düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımın da maskeleri çalışmıyordu. Maskelerinin çalışmadığını söyleyen arkadaşlarım vardı. Maskesinin çalışmadığını söyleyen İsmail Coşkun da vefat etmişti" dedi. Keskin ifadesinde ayrıca, iş sağlığı ile ilgili kendisine kimsenin bir uyarıda bulunmadığını iddia etti.

MAHKEME SALONUNDA FENALIK GEÇİRDİ
Keskin, tanık olarak dinlenildiği sırada tutuklu sanıklardan İsmail Adalı'nın bir sorusu üzerine mahkemede gerginlik yaşandı. Keskin'in daha önce Adalı'nın madencileri dövdüğü üzerine verdiği ifadesini değiştirmesi ve böyle bir şey söylemediğini iddia etmesinin ardından gerginlik tırmandı. Duruşmayı takip eden madenci yakınları sanıkların olduğu bölüme yürüyünce avukatlar engel oldu. Avukatların sakinleştirmeye çalıştığı madenci yakınlarından biri mahkeme salonunda fenalık geçirerek bayıldı. Bunun üzerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı duruşmaya ara verdi.

"EŞİMİN GAZ MASKESİ DEĞİŞTİRİLMEDİ"
Ara verilmesinin ardından madende hayatını kaybeden maden işçisi İsmail Coşkun'un eşi Hüsniye Coşkun, Keskin'e soru sordu. Coşkun, madencilerin 6 ayda bir akciğer filmi çekilmesi gerektiği ancak eşinin akciğer filminin çektirilmediği ile ilgili sorusu üzerine Keskin, "Ben madene girdiğimden beri hiç akciğer filmi çektirmedim" şeklinde cevap verdi. 
Coşkun ayrıca eşinin okuma yazma bilmediğini ancak işe sınavla alındığını söyledi. Eşi, İsmail Coşkun'un soruları okumadan sallayarak cevapladığını söyledi. Keskin ise bunun üzerine sınavda soruları kendisinin cevapladığını belirtti. Coşkun ayrıca, "Benim eşim yaşadığı bir kaza sonrası kolu yırtıldı ve kanları gaz maskesini kapattı. Eşim gaz maskesinin değiştirilmesini istemesine rağmen eşimin gaz maskesi değiştirilmedi" dedi. Bir soru üzerine Keskin, Adalı'nın kendisine küfretmediğini söyledi. Bunun üzerine sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit soruya itiraz etti. Koçyiğit'in itirazı sonrasında iki tarafın avukatları arasında gerginlik yaşandı. Mağdur ailelerin avukatı Can Atalay'ın kendisine hakaret ettiğini öne süren Koçyiğit, edilen hakaretin tutanağa geçmesini istedi. Ardından iki tarafın avukatları arasında yaşanan gerginlik devam etti.
Gerginliğin yatışmaya başladığı sıralarda Coşkun'un ardından Ali Kavas'ın eşi Gülten Kavas da Keskin'e soru sordu. Sorulan soru üzerine mahkeme salonunda gerginlik yeniden tırmandı. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı duruşmayı yarına erteledi.
Editör: TE Bilişim