Soma’daki maden ocağı faciasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında şirket avukatı, Soma Adliyesi bahçesinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Yöneltilen suçlamalara cevap veren şirket avukatının basın mensuplarının sorularına rağmen ismini açıklamaması dikkat çekti. Avukat, “Soma Kömür İşletmeleri A.Ş vekiliyim. Burada gözaltına bulunan arkadaşlarımız için 4 avukatla görev yapmaktayız. İlk günden bu yana Soma’da bulunuyoruz. Basında yer alan ‘Şirket gözaltında bulunanlara avukat göndermedi’ haberleri doğru değildir. Biz ifadelere girmek istedik. Savcılık ifadelerine girmek istedik ancak savcılık ifadelerine alınmadık. İfadelere girmemiz engellendi. Gözaltında bulunan arkadaşlara bizim hazır bulunduğumuz söylenmedi” dedi.
Maden ocağında yapılan gaz ölçümlerinin yüksek çıktığına ilişkin iddialarına da cevap veren şirket avukatı, “Maden ocağında yapılan ölçümlerde değerlerin çok yüksek olduğu ve bunun bir süredir devam ettiği iddiaları gerçek değildir. Olaya en yakın olan sensördeki bilgileri sizinle paylaşacağım. Bilirkişi ön raporunda ölçüm değerlerinin 50’nin üzerine çıktığına dair bazı söylemler söylendi. Ancak biz ne bilirkişi raporuna ne de dosyanın tamamına ulaşabilmiş değiliz. Dosyadaki taleplerimiz karşılanmamıştır” diye konuştu. 
Elindeki sensör bilgilerinin içinde yer aldığı dosyayı basın mensuplarına gösteren şirket avukatı, “Nisan ayının 5’inden itibaren burada bilgiler var. Bu bilgilerde tamamen normal bir seyir olduğunu görüyoruz. Yükselme gibi bir durum yok. 13 Nisan’da birden yükseliyor. 3 dakika içerisinde 50’den 500’e çıkıyor’’ dedi. 
Avukat açıklama yaptığı sırada çevrede toplanan vatandaşlar avukata sert tepki gösterdi. Avukatın şirketi savunmasına sinirlenen vatandaşların tepkisi ile ortalık biranda gerildi. Açıklamayı yarıda kesen şirket avukatı adliyeye girmek zorunda kaldı. Avukata saldırmak isteyen bazı vatandaşları ise polis engelledi. Vatandaşların tepkisi bir süre daha devam etti.

Editör: TE Bilişim