5 gündür süren yoğun çalışmaların ardından onlarca ambulans, arama kurtarma ekibi, yüzlerce polis ve jandarma kuvvetleriyle birlikte madende mahsur kalan ailelerle dolup taşan maden ocağında arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından sessizlik hakim oldu. 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden ocağında geriye çizmeler ve nöbet tutan askerler kaldı.
13 Mayıs Salı günü saat 15.10’da yaşanan maden faciasının bilançosu ağır oldu. Türkiye tarihinin en büyük maden faciası olmasının yanı sıra dünyadaki en büyük maden facialarından biri olan Soma'daki kazanın ardından 5 gündür süren yoğun çalışmalar bugün tamamlandı. Askerlerin hala sıkı güvenlik önlemleri altında tuttuğu maden ocağında yapılacak olan incelemeler ve bilirkişi raporlarının sonucunda maden faciasının nedeni kesinlik kazanacak.


Bu arada maden ocağında 5 gündür hummalı bir çalışma yapan gazeteciler de ocaktan çıkarılırken, facianın yaşandığı ilk günden beri Soma’da olan ve krizi yöneten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Soma’dan Akhisar’a hareket ederek Akhisar Devlet Hastanesi'nde kimlikleri tespit edilemeyen maden işçilerinin aileleriyle görüştükten sonra Ankara’ya dönmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim