Soma İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Soma İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya tarafından yapılan açıklamada kurbanlık hayvan alırken hayvanların sağlıklı ve besili olmasının yanında veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydının olması, hayvanların kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların yanlarında pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların yanında nakil belgelerinin bulunması gebe olmaması, kurbanlık hayvanların erkek olmasının tercih edilmesi, sığırların iki yaşını doldurmuş olması gerektiği hatırlatıldı.

Kaya açıklamasının devamında şunlara yer verdi:"Vatandaşlarımızın kurbanlarını şehir ve kasabalarda mezbaha ve kombinalar ile kurban komisyonlarının belirlediği kurban kesim yerlerinde, köyler ile önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçesinde usülüne uygun olarak kesilecek ve çevreye zarar verilmeyecektir. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesilmeyecektir. Kurban kesildikten sonra halk ve sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacak, kedi ve köpeklere verilmeyecek ve bu hayvanların çıkaramayacağı şekilde çukura gömülerek imha edilecektir. Kurban kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpe ve pasaportları ile kurban kesilen küçükbaş hayvanların küpeleri üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, Veterinerler, muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, velaketle kurban kesim organizasyonu yapanlar, din görevlileri ve diğer görevliler vasıtasıyla ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine 02 ekim 2015 cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilecektir."

Editör: TE Bilişim