Soma ilçesinde, 14 Şubat hüznü yaşanıyor. 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasının ardından geride kalan yetimler babalarına özlemi kabirlerine giderek gideriyor. 14 Şubat Sevgililer Gününde maden şehidi babası Ferhat Tokgöz’ün kabrini annesi Hidayet Tokgöz ile birlikte ziyaret eden küçük Selim duygu dolu anlar yaşattı.


"GÖZLÜKLERİMİ TAKAYIM BELKİ BABAMI GÖRÜRÜM"


Annesiyle birlikte babasının mezarına çiçek tohumu diken ve adını sevgi çiçeği koyan Selim Tokgöz, Soma maden şehitliğinin ismini Bayraklı Tarla olarak niteliyor.


Anne Hidayet Tokgöz de sadece 14 Şubat ya da özel günlerde ziyaret yapmadıklarını belirterek, "Biz her gün geliyoruz, bizim bugüne ya da yarına özel bir günümüz yok. Ama bu kutlama bu şekilde olmamalıydı" dedi. Oğlu Selim’in şehitliğe "bayraklı tarla" ismini koyduğunu aktaran Tokgöz, "Oğlum evden çıkarken, ’Gözlüklerimi takayım, belki babamı görürüm’ dedi. Kullandığı kelimeye bakar mısınız bu çocuk daha 3 yaşında. Gözlüğünü taktığında babasını görebileceğini düşünüyor. Oğlumun içindeki hayalleri ve fırtınaları tahmin bile edemezsiniz. Artık sorguluyor. Yaşam onlarla hem güzel hem de çok zor. Madende neden kaza oldu. Neden yangın çıktı. Neden itfaiye söndürmedi. Hortum mu yetmedi. Babamın arkadaşları neden yaşıyor dedi. Bunların cevabını verebilmek çok zor" dedi.

Editör: TE Bilişim