TOKİ ve Doğuş Grubu tarafından yapımı devam eden 602 konut için Kasım ayında kura çekiminin yapılacağı kaydedilirken firmalar eksiklikleri gidermek için çalışmalarına olağan hızıyla devam ediyor. Soma'nın Turgutalp Mahallesi'nde ormanlık içersinde doğayla iç içe yapımı gerçekleştirilen konutlardan Doğuş Grubu'nun yaptığı 301 konutta çalışmaların tamamlandığı çevre düzenlemesinin yapıldığı kaydedildi. TOKİ'nin yaptığı bir diğer 301 konutta ise ufak tefek eksikliklerin bulunduğu çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Şehit madenci yakınlarından her bir aileye 2'şer konut verilecek.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin destekleriyle TOKİ tarafından yaptırılan 301 konut 82 metrekarlikk 2+1 dairelerden oluşurken, Doğuş Grubu tarafından yaptırılan konutların ise 3+1 ve 118 metrekarelik dairelerden oluştuğu kaydedildi. Doğuş Grubunun yaptığı 301 dairenin içersinde ilkokul, ortaokul ile anasınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir de cami yer alıyor.
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Konutlar tamamlandı diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde kura çekimi yapılacak. Daha sonrada Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak'ın da katılımıyla anahtar teslim töreni yapacağız. Bizde belediye olarak o inşaatlar yapılırken yollar harap oldu, altyapı da zarar gördü. Onların onarımına başladık. Yolları hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim