Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmasıyla birlikte çalışmalar farklı bir boyut kazandı. Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’ni hem ticari alanlarda, hem de konutlarda yaygınlaştırabilmek amacıyla 2. Etap İletim ve Dağıtım Hattı döşeme çalışmaları düzenlenen törenle başlatıldı. Tavşanlı Caddesi’nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, Soma Koordinatörü Oğuz Belgül, Soma Bölge Isıtma Sistemleri Genel Koordinatörü Halis Satılmış ve Somalılar katıldı.

ISITMA İÇİN SOMUT ADIM ATILDI

Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri’nin Somalıların evlerine ısıtma olarak dönüşebilmesi en somut adımın atıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Soma Bölgesel Isıtma Sistemi, Manisa Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra devir tasfiye komisyonunun bize devretmediği bir sistemdi. Daha sonra Soma Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde bu sistemin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi söz konusu olmuştu. Yapılan devir çalışmaları sonucunda burada yapılanmamızı, inşaat ve işletme çalışmalarına başlamıştık” dedi.

DAHA FAZLA ABONEYE ULAŞACAK

Yapılan çalışmalarla birlikte Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri’nden çok daha fazla vatandaşın faydalanacağını da vurgulan Memiş, “Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nden 200 civarı bir aboneye ısıtma temin ediliyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak sistemi devraldıktan sonra öncelikle Soma Belediyesi’nin ihalesini yaptığı, henüz tamamlanmayan bölümlerin tamamlanması için adımlar attık. Ardından yeni bir planlamayla abone sayısını yaklaşık 8 bin aboneye çıkartacak şekilde çalışmalar gerçekleştirildi. Bu anlamda da Soma Bölgesel Isıtma Sistemlerinde 2. Etap İletim ve Dağıtım Hattı döşeme çalışmaları düzenlenen törenle başlıyor. Çalışmaların hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

10 BİN ABONE FAYDALANACAK

Gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla 10 bin abonenin Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nden faydalanabileceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, “Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmasıyla birlikte, Soma Belediyesi’nin yapmış olduğu 2 bin aboneye hizmet verecek olan bir ihalesi vardı. İlk olarak yüklenici firma yetkilisiyle görüşmelerimizle bu ihalenin devamını sağladık. Ardından en hızlı bir şekilde nerelere hizmet götürebileceğimizin çalışmalarını yaptık. Bu yönde bir güzergâh belirledik. KDV hariç 10 milyon 600 bin TL’lik ihale bedeliyle sistemin 8 bin 100 aboneye daha ulaşması için çalışmalara başladık.  Soma Belediyesi’nin de yaptığı ihaleyi devam ettirerek 10 bin abonenin üzerinde vatandaşımıza hizmet vermek istiyoruz. Soma halkımıza hayırlı olsun. İnşallah çalışmalarımızın bir kısmını kış mevsimi gelmeden tamamlayacağız” dedi. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, Soma Bölge Isıtma Sistemleri 2. Etap İletim ve Dağıtım hatları döşeme çalışmalarına start verdi.

Editör: TE Bilişim