Kaymakam Atçı, Soma’da son durum hakkında da bir değerlendirmede bulundu. 
13 Mayıs tarihinde Türkiye’nin ve dünyanın en büyük maden facialarından birine sahne olan 105 bin nüfuslu Soma ilçesinde sular durulmuyor. Maden işçilerinin bağlı olduğu Maden İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Tamer Küçükgençay ile görüşmek için saatlerdir hükümet meydanında bekleyen maden işçileri ile görüşen Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı işçilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek sakinleşmelerini sağladı. İşçilerle görüştükten sonra bir açıklama yapan Kaymakam Atçı, “Arkadaşlarımız burada kendi haklarıyla ilgili biraraya gelmişler. Sendika başkanıyla görüşmek istiyorlar bundan daha doğal birşey olamaz. Biz de bunu istiyoruz. Sorularına cevap arıyorlar. O sorulara cevap olsun istiyoruz bu görüşmede. Herkesin rahatlamasını istiyoruz” dedi.
Maden faciasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve diğer adli işlemlerin devam ettiğini kaydeden Kaymakam Atçı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurdumuzun her yanından çok büyük bir teveccüh var. İnsanlarımız hakikaten kenetlendi, yardım etmek istiyorlar. AFAD bünyesinde bir kampanya başlatıldı. Yardımlar sürüyor. Kızılay görev başında. Gerek komşu ilçeler, köylerimize, mahallelerimize bu yardımlar ulaştırılıyor. Bizi arayan, buraya kadar gelen, acımızı paylaşan bütün herkese, bütün milletimize Soma halkı olarak teşekkür ediyoruz, minnet duygularımızı ifade ediyoruz.” 
Kaymakam Atçı, diğer maden ocaklarının işbaşı yaptığı ve kendilerine böyle bir yazının ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruya, “Bize herhangi bir bilgi gelmedi. Öyle bir bilgi olsa zaten önce şirketlere ulaşırdı” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim