Dört gün boyunca televizyonlarda izledikleri haberlere dayanamayan, televizyon karşısında yemek yemeyi içlerine sindiremeyen vatandaşlar, dua edebilmek ve işçi yakınlarına maddi manevi destek olabilmek için Soma ilçesine geliyor. Maden faciasında hayatını kaybeden işçilere, minicik elleriyle dua eden çocuklar da bulunuyor.

 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Akrabaları ve arkadaşlarıyla Salihli ilçesinden Soma'ya gelen Ömer Havan, şöyle konuştu: “Evde yemek vakti haberleri izleyemiyoruz. Yemekler boğazımızda düğümleniyor. Atladık geldik. En azından hayatını kaybeden işçilere dua edelim, yakınlarına baş sağlığı dileyelim, yiyecek ve içecek katkısı yapalım dedik. Türk halkının böyle günlerde birlikte olduğunu gördük. Keşke sadece böyle durumlarda değil de her zaman birlikte olsak.”
Hastane önünde ve mezarlık başlarında herkesin bir şeyler dağıttığını söyleyen Havan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanın ağlayası geliyor. Herkes çabalıyor. Üniversiteden öğrenciler gelmiş, bir şeyler ikram ediyor, kimisi çöpleri atıyor. Bu birlikteliği her zaman sağlarsak, Türk milletinin önüne kimse geçemez ve geçemeyecektir de.”

Editör: TE Bilişim